431
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο στούντιο του ΣΚΑΪ | Facebook

ΝΔ: «Σήμερα δεν μπορούσαν να διαστρεβλώσουν και πιάστηκαν στη φάκα»

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2019, 18:12
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο στούντιο του ΣΚΑΪ
|Facebook

ΝΔ: «Σήμερα δεν μπορούσαν να διαστρεβλώσουν και πιάστηκαν στη φάκα»

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2019, 18:12

Tα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το ίδιο το Μαξίμου, βιάστηκαν πάλι να σφυροκοπήσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή την πρότασή του για τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στον χώρο της Υγείας.

Από το Γραφείο του Πρωθυπουργού βγήκε μάλιστα και νέα ανακοίνωση όπου στο γνωστό καταγγελτικό και συνάμα ειρωνικό ύφος, υποστηριζόταν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ ξεπέρασε ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό, «ομολογώντας χωρίς περιστροφές» την επιθυμία του για κατάργηση της δημόσιας Υγείας!

«Δεν δεσμεύθηκε απλώς για την παραχώρηση δημόσιων νοσοκομείων σε ιδιωτικές εταιρίες! Έφτασε στο σημείο να πει πως οι δημόσιοι υπάλληλοι θα εργάζονται για υπηρεσίες που θα παρέχονται από ιδιωτικές εταιρίες, προκειμένου να μην έχουν κόστος», υπογράμμιζαν στην ανακοίνωση που κατέληγε ως εξής:

«Δεν γνωρίζουμε εάν ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε κρίση ειλικρίνειας, σε νεοφιλελεύθερο αμόκ ή σε εντεταλμένη υπηρεσία συμφερόντων. Μάλλον είναι και τα τρία μαζί…».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνώριζε εξαρχής ότι η δήλωσή του θα… ερέθιζε τα ευαίσθητα αντανακλαστικά των επικριτών του. Το είπε άλλωστε ο ίδιος κατά τη σχετική αναφορά του στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ:

«Δεν θα είχα καμία αντίρρηση να δοκιμάσουμε σε ένα μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας να διοικηθεί σε σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα. Ξέρω ότι θα βγουν τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ και θα πουν ότι ιδιωτικοποιώ την υγεία. Εμένα με ενδιαφέρει το παρεχόμενο αποτέλεσμα. Το Δημόσιο δεν είναι κατ’ ανάγκην κρατικό. Εμένα με ενδιαφέρει η υγεία να είναι δημόσια. Είναι κάτι που γίνεται σε Γαλλία και Σουηδία, γίνεται παντού στον κόσμο και σε χώρες σοσιαλδημοκρατικές όπως οι σκανδιναβικές».

Παρά ταύτα το Μαξίμου επέμεινε και έβγαλε την ανακοίνωση κατηγορώντας τον πρόεδρο της ΝΔ ότι το μόνο που θέλει είναι την κατάργηση της δημόσιας υγείας, για να λάβει λίγο αργότερα «πληρωμένη απάντηση» από την Πειραιώς.

«Σήμερα δεν μπορούσαν να διαστρεβλώσουν και πιάστηκαν στη φάκα. Όντως το δικό μας πρόγραμμα για τη Δημόσια Υγεία που αξίζει στους Έλληνες δεν έχει καμία σχέση με αυτό του Πολακικού ΣΥΡΙΖΑ.

Στηρίζει αναφανδόν την θεσμοθετημένη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Και το κάνει για να αναβαθμισθούν επιτέλους τα δημόσια νοσοκομεία και οι Έλληνες να απολαμβάνουν καλύτερες δημόσιες υπηρεσίες Υγείας, με κανόνες, διαφάνεια, χωρίς απευθείας αναθέσεις και κυρίως χωρίς κόστος για τους πολίτες.

Με αυτόν τον τρόπο θα πάψουν και οι υπόγειες διαδρομές ανάμεσα στα δημόσια νοσοκομεία και κάποια ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα στα οποία παραπέμπονται κατά σύστημα οι ασθενείς, πληρώνοντας άνευ λόγου ένα σκασμό λεφτά», ανέφερε στην απάντησή του το Γραφείο Τύπου της ΝΔ, αφήνοντας ταυτόχρονα αιχμές για την (συναφή) επιχειρηματική δραστηριότητα της σημερινής υπουργού Προστασίας του Πολίτη:

«Για περισσότερες πληροφορίες παραπέμπουμε το Μαξίμου στην κ. Όλγα Γεροβασίλη. Θα τους εξηγήσει εκείνη πώς έκανε χρυσές δουλειές με το ιδιωτικό ακτινοδιαγνωστικό κέντρο που διατηρεί στην Άρτα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...