448
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ στο βήμα της Βουλής ξεμπροστιάζει την κυβέρνηση για τα περί επταήμερης εργασίας | INTIMEnews

Χατζηδάκης: Ιδού η σύμβαση επταήμερης εργασίας που υπεγράφη επί ΣΥΡΙΖΑ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2019, 15:10
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ στο βήμα της Βουλής ξεμπροστιάζει την κυβέρνηση για τα περί επταήμερης εργασίας
|INTIMEnews

Χατζηδάκης: Ιδού η σύμβαση επταήμερης εργασίας που υπεγράφη επί ΣΥΡΙΖΑ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2019, 15:10

Το «θέατρο» και την υποκρισία των κυβερνώντων με το θέμα της επταήμερης εργασίας και την επιμονή τους στη διαστρέβλωση των δηλώσεων Μητσοτάκη, ανέδειξε κατά τη διάρκεια παρέμβασής του στη Βουλή, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, καταθέτοντας στα πρακτικά τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ που υπεγράφη επί κυβέρνησης  Τσίπρα.

«Ο τραγέλαφος του ΣΥΡΙΖΑ τελειώνει», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης και κατέθεσε τη ΣΣΕ του προσωπικού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ 2018-2020, η οποία υπεγράφη στις 15.11.2018 από τον αρμόδιο υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη και εγκρίθηκε από την υπουργό Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου, και η οποία προβλέπει επταήμερη εργασία των μηχανοδηγών.

Στο σημείο της σύμβασης για τη «διευθέτηση χρόνου εργασίας μηχανοδηγών» αναφέρεται ότι «οι μηχανοδηγοί δύνανται να εργαστούν πέραν του πενθημέρου για δύο επιπλέον ημέρες (επτά συνεχόμενες ημέρες)»

«Αν ψάξουμε θα βρούμε πολλές, αλλά η σύμβαση αυτή είναι ‘φρέσκα κουλούρια’», παρατήρησε χαρακτηριστικά και κατέθεσε τη ΣΕΕ για να καταδείξει, όπως είπε, «την υποκρισία της κυβέρνησης που κατακεραυνώνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι δήθεν μίλησε για επταήμερο εργασίας».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για «τραγελαφικό θέμα, που μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ γελοιοποιεί» και εξέφρασε την ελπίδα να λήξει εδώ «από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε ότι συμβάσεις, που επιτρέπουν την επταήμερη εργασία, υπογράφηκαν επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ με δύο μόνο, από τα δεκάδες παραδείγματα, την κλαδική σύμβαση στον Τουρισμό και την ΣΣΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ».

«Πανηγυρίζετε για το επταήμερο διότι υποτίθεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο μόνος πολιτικός στον κόσμο, θέλει να βάλει όλους τους εργαζόμενους να δουλεύουν 365 μέρες το χρόνο και αποδεικνύεται ότι ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην περίπτωση ‘Παπαστράτος’, τελικώς πρώτος ο κ. Τσίπρας που τον κατακεραύνωσε είχε επισκεφτεί από το 2017 τον ‘Παπαστράτο’ και είχε επαινέσει το εργασιακό καθεστώς και η κ. Αχτσιόγλου είχε αποδεχθεί τη σύμβαση, που επίσης τον κατακεραύνωσε. Ή μήπως δεν αποδείχθηκε;» ανέφερε στην παρέμβασή του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επικαλέστηκε ως ανάλογο παράδειγμα και την κλαδική σύμβαση στον Τουρισμό που κατέθεσε τη Δευτέρα ο πρώην υπουργός Εργασίας της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, για να πει πως η απάντηση της υπουργού Εργασίας ήταν «απορία ψάλτου βηξ» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παριστάνει τον «τροχονόμο» λέγοντας το περιβόητο «τι να κάνουμε, υπάρχει η ελευθερία των συμβάσεων».

«Μήπως δεν είστε κυβέρνηση εσείς, που στήσατε αυτό το κακόγουστο θέατρο εναντίον του κ. Μητσοτάκη για τις προθέσεις του υποδυομένοι τους υπερασπιστές των εργαζόμενων και των συμφερόντων τους, όταν συμβαίνουν όλα αυτά με την επταήμερη λειτουργία αλλά και την επταήμερη εργασία; Κι εσείς τι είστε; Τροχονόμοι; Δεν είστε κυβέρνηση;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας, ο κ. Χατζηδάκης κάλεσε τα κυβερνητικά στελέχη να «σοβαρευτούν επιτέλους» και «να μη νομίζουν ότι με αυτό τον τρόπο θα εξαπατήσουν τους ψηφοφόρους».

«Μια του ψεύτη, δυο του ψεύτη τρεις και η κακή του ώρα. Και φτάνει η κακή σας ώρα, είναι η 26η Μαΐου», κατέληξε.