965
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ παρακολουθεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στη δευτερολογία του | INTIMEnews

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Ούτε παίρνει ναρκωτικά ούτε στο payroll είναι όποιος μιλάει θετικά για την Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 14 Οκτωβρίου 2022, 15:03
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ παρακολουθεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στη δευτερολογία του
|INTIMEnews

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Ούτε παίρνει ναρκωτικά ούτε στο payroll είναι όποιος μιλάει θετικά για την Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 14 Οκτωβρίου 2022, 15:03

Οποιος μιλάει καλά για την Ελλάδα, ούτε ναρκωτικά παίρνει ούτε είναι στο payroll της κυβέρνησης, απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δευτερολογία του στη Βουλή και με αφορμή τα περί «Λουδοβίκου» (σ.σ. ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε νωρίτερα λόγο για «”πρωθυπουργό 2 σε 1″ που συμπεριφέρεται σαν Λουδοβίκος και κυβερνάει σαν Θάτσερ»), υπογράμμισε ότι ουδείς ζει σε «ροζ συννεφάκι», αγνοώντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες

Οι παρεμβάσεις που έχει κάνει αυτή η κυβέρνηση είναι πάρα πολύ σημαντικές και ταυτόχρονα κινούνται στα πλαίσια της δημοσιονομικής πειθαρχίας, επανέλαβε ο Πρωθυπουργός και απεθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συμπλήρωσε:

«Δεν πανηγυρίζουμε όμως γιατί ξέρουμε τις μεγάλες δυσκολίες. Λέτε ότι παρουσιάζουμε ειδυλλιακή εικόνα. Δεν υπάρχει ομιλία μου στην οποία να μην αναφέρω ότι η χώρα αντιμετωπίζει ακόμα πολλά προβλήματα, ότι οι μισθοί είναι ακόμα χαμηλοί ως αποτέλεσμα μιας κρίσης δεκαετίας κι ότι πρέπει να κάνουμε ένα άλμα αναπτυξιακό και ένα άλμα παραγωγικότητας προκειμένου να φθάσουμε στον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Δεν ζούμε σε κανένα ροζ συννεφάκι».

Στην πρό(σ)κληση εξάλλου του κ. Τσιπρα να προσφύγει χωρίς χρονοτριβή στη λαϊκή ετυμηγορία – να προκηρύξει εκλογές, ώστε «να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην πρωτολογία του-  ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Μιας και όμως βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, τον προκάλεσε με τη σειρά του και εκείνος, να βγει και να πει τι θα κάνει αν ανέβει στην εξουσία, όπως ευελπιστεί. «Για το περιβόητο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, τι μας είπατε; Αφιερώσατε 30 δευτερόλεπτα στη δευτερολογία σας. Τόσο πολύ πιστεύετε αυτά που λέτε;» διερωτήθηκε με νόημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ και για το σύνθημα που χρησιμοποίησε ο κ. Τσίπρας – το «αξίζουμε καλύτερα»- τού υπενθύμισε ότι ήταν σύνθημα της ΝΔ το 2019.

«Πείτε στους λογογράφους σας ότι το “αξίζουμε καλύτερα” είναι σύνθημα της ΝΔ στις εκλογές του 2019. Περίμενα να είστε πιο ευρηματικός», παρατήρησε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας στο ίδιο ύφος ότι όσο περισσότερο μιλάει ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο περισσότερο αποδυναμώνει τα επιχειρήματά του.

Προς επίρρωση της κριτικής  του για τις υποσχέσεις (και τα λεφτά) που μοιράζει προεκλογικά ο Αλέξης Τσίπρας, ο Πρωθυπουργός επικαλέστηκε το παράδειγμα της Βρετανίας, μιας χώρα των G7, όπως σημείωσε, όπου η νέα πρωθυπουργός, Λιζ Τρας,  εξήγγειλε ένα μη κοστολογημένο πρόγραμμα φορολογικών μειώσεων.

«Ηταν το δικό της πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Του Μάντσεστερ ή του Μπέρμγχαμ», σχολίασε ειρωνικά ο κ. Μητσοτάκης, και μετά -υπογράμμισε- τινάχθηκε η βρετανική οικονομία στον αέρα και οι αγορές την τιμώρησαν. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα ενός μη κοστολογημένου προγράμματος. Σκεφτείτε αν εσείς εφαρμόζατε το δικό σας μη κοστολογημένο πρόγραμμα, θα ήταν η απόλυτη καταστροφή, επανέλαβε, καταλογίζοντας στον ΣΥΡΙΖΑ τραγική ανικανότητα και πλήρη αδυναμία να αντιληφθεί  τη συγκυρία.

Επιδεικνύοντας εξάλλου γράφημα με στοιχεία για την εγκατάσταση Ανανεώσιιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στη χώρα μας,  ο κ. Μητσοτάκης ανέδειξε το μεγάλο κενό που παρατηρείται κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ , το οποίο όπως είπε, αν δεν υπήρχε, η χώρα σήμερα θα είχε μεγαλύτερη δυνατότητα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ που είναι η οικονομικότερη αλλά και γεωπολιτικά ασφαλέστερη μορφή παραγωγής ενέργειας.

Οσο για τις κατηγορίες περί έλλειψης βούλησης της κυβέρνησης να φορολογήσει τα υπερκέρδη των παραγωγών ενέργειας, τόνισε ότι ο μηχανισμός που έχει επιβάλει η κυβέρνηση και λειτουργεί από την 1η Ιουλίου δεν επιτρέπει καν τη δημιουργία υπερκερδών γιατί τα αποσπά εν τη γενέσει τους για λογαριασμό του Ταμείου ενεργειακής μετάβασης. «Και αυτός ο μηχανισμός μελετήθηκε και εγκρίθηκε σε ευρωπαϊκό επίπεδο και θα αποτελέσει πράξη ευρωπαϊκού κανονισμού. Και αυτό σας ενοχλεί. Ότι η χώρα σε αυτό το επίπεδο υπήρξε πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη», πρόσθεσε απεθυνόμενος στον πρόεδρο και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Κλείνοντας, ο Πρωθυπουργός στηλίτευσε τον τρόπο με τον οποίο επιδιώκει να παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ την εικόνα της χώρας. «Δεν είναι 7ο θαύμα του κόσμου η ελληνική οικονομία όπως έγραψαν οι Financial Times. Εγώ θέλω να είμαι πιο συντηρητικός. Αλλά σας διαβεβαιώνω κ. Τσίπρα και πείτε το και στον ξάδερφό σας ότι όποιος μιλάει καλά για την Ελλάδα δεν παίρνει ναρκωτικά ούτε είναι στο payroll της κυβέρνησης. Για να ξεκαθαρίσουμε και τα πράγματα ως προς την αντίληψη την οποία έχουμε για την ελευθερία του Τύπου και της έκφρασης σε αυτή τη χώρα», κατέληξε στη δευτερολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνοντας αναφορά στον «περιβόητο» ισχυρισμό του Γιώργου Τσίπρα για το συγκεκριμένο δημοσίευμα των FT.

«Oλη η ομιλία Μητσοτάκη ένα “δεν φταίω εγώ”»

«Ολη η ομιλία του κ. Μητσοτάκη ήταν ένα “δεν φταίω εγώ”», σχολίασε από την πλευρά του για την πρωτολογία του Πρωθυπουργού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

«Επί 45 λεπτά άκουσα τον Πρωθυπουργό να επιβεβαιώνει σχεδόν τον πυρήνα της κριτικής που του άσκησα στην πρωτολογία μου, δηλαδή ότι διαπράττει το διπλό σφάλμα όχι μόνο να αφήνει τα πράγματα στην ενεργειακή ακρίβεια, στον πληθωρισμό να βαίνουν ανεξέλεγκτα, αλλά να προσπαθεί να παρουσιάσεις μια σχεδόν ειδυλλιακή πραγματικότητα σε σχέση με τις επιλογές και τα αποτελέσματα των επιλογών της κυβέρνησης», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Ολη η ομιλία του κ. Μητσοτάκη ήταν “δεν φταίω εγώ'”και ότι σε όλον τον υπόλοιπο κόσμο και την Ευρώπη τα πράγματα είναι χειρότερα και ότι αυτός που ευθύνεται τούτη τη φορά είναι ο Πούτιν», ανέφερε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για «φθηνές δικαιολογίες».

«Αντιπαρέρχομαι την προσπάθεια να δημιουργήσετε ψευδείς εντυπώσεις σε σχέση με τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα κρίσιμα γεωπολιτικά ζητήματα», συμπλήρωσε για τις αιχμές που άφησε νωρίτερα ο Πρωθυπουργός περί παντελούς απουσίας αναφοράς κατά την πρωτολογία του [κ. Τσίπρα] στην κύρια αιτία της ενεργειακής κρίσης: τη ρωσική εισβολή, για να σημειώσει ότι φαινόμενα ακρίβειας και αισχροκέρδειας υπήρχαν και προ της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία,

«Η χώρα μας ήταν πρώτη στην ακρίβεια χρονδρεμπορικής ρεύματος τον Αύγουστο του ‘21, τον Νοέμβριο, τον Γενάρη, τον Φλεβάρη του ‘21. Υπήρχε ο Πούτιν κι ο πόλεμος στην Ουκρανία τότε κ. Μητσοτάκη; Πόσα ψέματα θα πείτε στον λαό για να δικαιολογήσετε τις επιλογές και τις ευθύνες σας;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι πάρα πολύ φτηνή η δικαιολογία σας, παρατήρησε κατά τη δευτερολογία του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...