651
Ο πρόεδρος της ΝΔ στην πρόσφατη -σχεδόν προεκλογική- περιοδεία του στη Θράκη | INTIMENEWS/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Εξεταστική για το «καταστροφικό» 2015 προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Protagon Team Protagon Team 29 Δεκεμβρίου 2016, 11:53
Ο πρόεδρος της ΝΔ στην πρόσφατη -σχεδόν προεκλογική- περιοδεία του στη Θράκη | INTIMENEWS/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Εξεταστική για το «καταστροφικό» 2015 προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Protagon Team Protagon Team 29 Δεκεμβρίου 2016, 11:53

Τώρα είναι σειρά της Νέας Δημοκρατίας να απειλήσει με τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. «Θα κάνουμε εξεταστική για το τι έγινε το πρώτο εξάμηνο του 2015», δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης την Πέμπτη σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9,89.

«Εκεί έγινε η καταστροφή. Εκεί τορπιλίστηκε κάθε προσπάθεια των προηγούμενων κυβερνήσεων. Εκεί έκλεισαν οι τράπεζες», πρόσθεσε. Κατηγόρησε το πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο ότι είναι «οι καλύτεροι σύμμαχοι των ακραίων» καθώς έχουν δεσμευτεί για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% για δέκα χρόνια, καταλογίζοντας ειδικότερα στον κ. Τσακαλώτο μία «σχιζοειδή συμπεριφορά».

«Η επιστολή Τσακαλώτου ήταν κατάπτυστη. Σε πέντε σημεία ζητάει “συγγνώμη” για αυτό που έγινε. Ο κ. Τσακαλώτος πρέπει να καταλάβει πως εκπροσωπεί την Ελλάδα. Χρέος του είναι να πάει μπροστά την οικονομία. Κάτι που δεν ξέρει πώς να το κάνει», είπε αναφερόμενος στην επιστολή με τις δεσμεύσεις της Αθήνας που έστειλε ο υπουργός Οικονομικών στους Θεσμούς.

Βέβαια ο κ. Μητσοτάκης φρόντισε να στρέψει τα πυρά και κατά των δανειστών οι οποίοι «γνωρίζουν ότι το μείγμα (των μέτρων) είναι λανθασμένο» όπως είπε. Αλλά εστίασε την επίθεσή του στο Μαξίμου. «Στο εσωτερικό σηκώνει μπαϊράκι αντίστασης και στο εξωτερικό στέλνει επιστολές μετάνοιας», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ένα παιχνίδι «διγλωσσίας» και τονίζοντας ότι «ο κ. Τσίπρας θα υπογράψει ό,τι του ζητηθεί, για να παραμείνει στην εξουσία».

Σχολίασε ότι η Κουμουνδούρου χτίζει ένα μεγάλο κομματικό και πελατειακό κράτος και υπερφορολογεί την κοινωνία για να το χρηματοδοτήσει. «Δεν θα δεχθώ ως πρωθυπουργός τη διαιώνιση του πελατειακού κράτους. Δεν θα βάλω νερό στο κρασί μου, όταν πρόκειται για την επιβολή της αξιοκρατίας. Η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ θα είναι κυβέρνηση των αρίστων», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ερωτώμενος για τις δηλώσεις πόθεν έσχες, ο ίδιος αναφέρθηκε στην περίπτωση του υπουργού Περιβάλλοντος, Γιώργου Σταθάκη, τονίζοντας ότι εγείρει ερωτηματικά και καλώντας τον να δώσει εξηγήσεις.

Με non paper απάντησε στον κ. Μητσοτάκη η κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι απειλεί με απολύσεις σε Δημόσιο και δήμους και ότι «δεν σέβεται το ψωμί του μεροκαματιάρη». Οσον αφορά τη δήλωση του προέδρου της ΝΔ ότι «η επιστολή Τσακαλώτου είναι κατάπτυστη», η κυβέρνηση σχολίασε στην ίδια ανακοίνωση ότι «η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά».

Το non paper της κυβέρνησης έχει ως εξής:

«Πιστός στις επιταγές των δανειστών ο κ. Μητσοτάκης αφού δηλώνει ότι οποιαδήποτε ενέργεια της κυβέρνησης “επιβάλλει συνεννόηση με τους εταίρους”- δεν περιμέναμε και κάτι καλύτερο– ασκεί και κριτική γιατί η κυβέρνηση έδωσε χρήματα στους χαμηλοσυνταξιούχους και όχι σε άλλη κατηγορία πολιτών. Την κολοκυθιά όμως ας την παίξει με το επιτελείο του. Η κυβέρνηση έχει σοβαρότερα πράγματα να κάνει…

– Αυτά, όμως, γιατί δεν τα είπε στη Βουλή; Για να μην αποκαλυφθούν οι εντολές και η ταύτισή του με τους πιο ακραίους εκ των δανειστών;
– Γιατί δεν έκανε εποικοδομητικές προτάσεις;
– Γιατί ψήφισε κατά των χαμηλοσυνταξιούχων και σήμερα, εκ του ασφαλούς, κάνει κριτική;

Ο κ. Μητσοτάκης, μάλιστα, δεσμεύεται απέναντι στους ακραίους -μήπως και τον… προωθήσουν, αλλά ματαιοπονεί- με χιλιάδες απολύσεις σε δημόσιο και δήμους! “Στη ΔΕΘ μίλησα για κόψιμο δαπανών. Υπάρχει λίπος στο κράτος”, τονίζει και σήμερα σε συνέντευξή του (Alpha radio) προαναγγέλλοντας χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο. Το λίπος είναι προφανώς οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι. Αυτός είναι ο σεβασμός του σε όσους με κόπο βγάζουν τίμια το ψωμί τους…

Δεν αρκείται, όμως, στο δημόσιο -όπου έχει τεχνογνωσία στις απολύσεις ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Δίνει τα διαπιστευτήρια του ως άνθρωπος των απολύσεων και της ανεργίας και για τους δήμους. Απειλεί με απολύσεις όχι μόνο όλους τους συμβασιούχους αλλά και τους μόνιμους υπαλλήλους των δήμων. Γιατί η κυβέρνηση έδωσε “κυρίως σε δημάρχους, τη δυνατότητα να αποδέχονται δικαστικές αποφάσεις που τακτοποιούν και μονιμοποιούν από την πίσω πόρτα συμβασιούχους”. Ολους αυτούς τους δημοτικούς υπαλλήλους απειλεί με ανεργία ο κ. Μητσοτάκης…

Ας μάθει, όμως, επιτέλους να σέβεται το ψωμί του μεροκαματιάρη, χρονιάρες μέρες. Ολα έχουν ένα όριο. Ελεος…

Υ.Γ.: Η αναφορά του κ. Μητσοτάκη ότι “η επιστολή Τσακαλώτου ήταν κατάπτυστη”, μετά τα όσα ο ίδιος υποστηρίζει στην ίδια συνέντευξη, είναι αδύνατον να αντιμετωπιστεί με πολιτικούς όρους. Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά…»

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...