234
Ο Νότης Μηταράκης κατά την ορκωμοσία του τον Ιανουάριο | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μηταράκης: Βελτιωτικό νομοσχέδιο για το άσυλο τις επόμενες εβδομάδες

Protagon Team Protagon Team 16 Φεβρουαρίου 2020, 14:26
Ο Νότης Μηταράκης κατά την ορκωμοσία του τον Ιανουάριο
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μηταράκης: Βελτιωτικό νομοσχέδιο για το άσυλο τις επόμενες εβδομάδες

Protagon Team Protagon Team 16 Φεβρουαρίου 2020, 14:26

Την κατάθεση εντός των επόμενων εβδομάδων βελτιωτικού νομοσχεδίου για την περαιτέρω επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου και των επιστροφών, ανακοίνωσε ο υπουργός Μετανάστευσης σε ενημέρωση που έκανε σε στελέχη της ΝΔ.

Η κυβέρνηση έχει επτά στρατηγικές προτεραιότητες για το Μεταναστευτικό-Προσφυγικό, εξήγησε ο Νότης Μηταράκης: την ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων, την επιτάχυνση της διαδικασίας ασύλου, που ήδη σε πρώτο βαθμό έχει φτάσει τις 24 ημέρες, την αύξηση των επιστροφών, τη λειτουργία των νέων κλειστών ελεγχόμενων κέντρων, τον αποτελεσματικό έλεγχο των ΜΚΟ, τη διεθνοποίηση της κρίσης και τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών.

Είπε επίσης, ότι εξετάζεται η πρόσληψη για το 2020, 500 δικηγόρων σε τοπικό επίπεδο με συμβάσεις έργου. Επιπλέον, άμεσα το υπουργείο θα προχωρήσει στη σύσταση ομάδας εργασίας με συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων και τοπικών αρχών για τον σχεδιασμό της διαδικασίας κλεισίματος των ανοικτών δομών. Παράλληλα, προετοιμάζει επιπλέον 20.000 θέσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα.

«Αντιμετωπίζουμε μια κρίση. Μια κρίση που δεν θα δεχθούμε να σηκώσουν στην πλάτη τους τα νησιά. Μια κρίση που δουλεύουμε ουσιαστικά να την περιορίσουμε, να περιορίσουμε τις ροές, να επιστρέψουμε όσους δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας. Μια κρίση που πρέπει να λυθεί σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Καταθέτουμε μια πρόταση με στόχο άμεσα τα πράγματα να είναι ουσιαστικά καλύτερα από την σημερινή κατάσταση», είπε ο υπουργός.

Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μετανάστευσης, Πάτροκλος Γεωργιάδης, και ο ειδικός γραμματέας, Μάνος Λογοθέτης.