375
Η Μαράια Κάρεϊ σε τελετή μουσικών βραβείων του Billboard, το 2019 | EPA/NINA PROMMER

Μήνυση κατά της Μαράια Κάρεϊ από την αδελφή της για όσα της καταλογίζει στην αυτοβιογραφία της

Protagon Team Protagon Team 5 Φεβρουαρίου 2021, 08:45
Η Μαράια Κάρεϊ σε τελετή μουσικών βραβείων του Billboard, το 2019
|EPA/NINA PROMMER

Μήνυση κατά της Μαράια Κάρεϊ από την αδελφή της για όσα της καταλογίζει στην αυτοβιογραφία της

Protagon Team Protagon Team 5 Φεβρουαρίου 2021, 08:45

Μήνυση κατά της Μαράια Κάρεϊ για πρόκληση συναισθηματικής δυσφορίας και συκοφαντικής δυσφήμησης υπέβαλε η αδελφή της, Αλισον.

Αιτία, η αυτοβιογραφία της 50χρονης σταρ, στην οποία κατηγορεί την Αλισον για συναισθματική και σωματική βία εναντίον της.

Η Αλισον Κάρεϊ ζητεί αποζημίωση ύψους 1,25 εκατ. δολαρίων και κατηγορεί την αδελφή της «ότι την ταπείνωσε δημόσια χωρίς λόγο, εκδικητικά και άκαρδα» με αυτά που γράφει στο βιβλίο της «The meaning of Mariah Carey» (Η σημασία τού να είσαι η Μαράια Κάρεϊ).

Σύμφωνα με το κείμενο της μήνυσης, η Αλισον πάσχει από βαριά κατάθλιψη και κλαίει συνέχεια από τότε που κυκλοφόρησε το βιβλίο, ενώ παλεύει με την εξάρτηση από το αλκοόλ, ύστερα από πολύ καιρό που ήταν καθαρή.

Στο βιβλίο της, η Μαράια κατηγορεί την αδελφή της ότι την εξέδιδε με αντάλλαγμα χρήματα ή ναρκωτικά, ότι όταν ήταν 12 ετών τη νάρκωσε με Βάλιουμ και της έδωσε κοκαΐνη και ότι της πέταξε ένα φλιτζάνι με καυτό τσάι στην πλάτη της, που της προκάλεσε εγκαύματα τρίτου βαθμού. «Μου πήρε χρόνια για να μην πονάω από ένα απλό άγγιγμα στην πλάτη, καθώς το δέρμα μου έπρεπε να αναγεννηθεί», γράφει η Μαράια.

Περιγράφει επίσης πώς την άφησε μόνη με τον φίλο της, όταν η Μαράια ήταν 12, ο οποίος προσπάθησε να τη φιλήσει με το ζόρι, και τον σταμάτησε ένας περαστικός. «Η μεγάλη αδελφή σου πρέπει να σε προστατεύει όχι να σε εκδίδει», γράφει.

«Η Αλισον ήταν πανέξυπνη, αλλά επέλεξε να παραμείνει θύμα για πάντα. Χαράμισε τη ζωή της σε μία σειρά από φτηνά παζάρια, αντί να λυτρωθεί μέσα από τον δύσκολο δρόμο της προσωπικής ανάρρωσης και ανοικοδόμησης του εαυτού της», γράφει σε άλλο σημείο.

Η Αλισον ισχυρίζεται ότι η αυτοβιογραφία περιέχει σκληρές και εξωφρενικές κατηγορίες εναντίον της και ότι η Μαράια χρησιμοποίησε τη φήμη της για να επιτεθεί στην απένταρη αδελφή της και να δώσει τροφή στα μίντια για να πουλήσει το βιβλίο της.

Στην αυτοβιογραφία της, που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο, η Μαράια Κάρεϊ περιγράφει την εκτεταμένη συναισθηματική και σωματική κακοποίηση που υπέφερε στα χέρια του πρώην συζύγου της, Τόμι Μοτόλα, αφεντικού τότε της Columbia Records και της Sony Music, που την ανακάλυψε όταν ήταν 18 ετών, το 1988. Πέντε χρόνια αργότερα, αφού είχε χωρίσει από τη σύζυγό του, παντρεύτηκαν. Ο γάμος τους κράτησε τέσσερα, οδυνηρά για τη Μαράια, χρόνια, μέχρι που κατάφερε να τον χωρίσει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...