152
Το τελευταίο αντίο στην Μινάτι Ρακσίτ από τον σύζυγό της ήταν... ιντερνετικό. Στην εποχή του κορονοϊού, είναι κι αυτό μια κάποια λύσις... | nationalcovidmemorial.in

Ινδία: Διαδικτυακός αποχαιρετισμός στα θύματα του κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2021, 22:45
Το τελευταίο αντίο στην Μινάτι Ρακσίτ από τον σύζυγό της ήταν... ιντερνετικό. Στην εποχή του κορονοϊού, είναι κι αυτό μια κάποια λύσις...
|nationalcovidmemorial.in

Ινδία: Διαδικτυακός αποχαιρετισμός στα θύματα του κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2021, 22:45

Φόρο τιμής μέσω Διαδικτύου μπορούν πλέον να αποτίνουν στην Ινδία οι πολίτες σε όσους έχασαν τη ζωή τους από τον κορονοϊό.

Το εικονικό «μνημείο» στήθηκε από γιατρούς και εργαζομένους στον υγειονομικό τομέα και επιτρέπει σε μέλη της οικογένειας και φίλους των θυμάτων να πουν ένα τελευταίο αντίο.

Εργαζόμενοι στις κοινωνικές υπηρεσίες, γιατροί και εργαζόμενοι στην υγεία, μαζί με δημοσιογράφους, συντηρούν το διαδικτυακό μνημείο. Οσοι επιθυμούν να αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά τους δικούς τους πρέπει να καταθέσουν ένα πιστοποιητικό θανάτου ή να δώσουν έναν αριθμό τηλεφώνου, προκειμένου να εξακριβωθεί η αυθεντικότητα των στοιχείων.

Οι θάνατοι από κορονοϊό στην Ινδία ξεπερνούν τους 154.000, αν και, όπως γράφει το BBC, το τελευταίο διάστημα ο αριθμός των νέων μολύνσεων έχει μειωθεί.

Είναι ένας τρόπος, όπως λένε οι εμπνευστές της ιδέας, «να ξαναδώσουμε λίγη αξιοπρέπεια» στους ανθρώπους που πέθαναν και αποτεφρώθηκαν χωρίς να μπορούν οι οικογένειές τους να παραστούν στην κηδεία, πολύ περισσότερο τους άπορους που πέθαναν από την ασθένεια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...