219
Οι ψεύτικοι τάφοι είναι μια οδυνηρή υπενθύμιση της πανδημίας στη Βραζιλία | REUTERS/Pilar Olivares

Μήνυμα στον Μπολσονάρο οι ψεύτικοι τάφοι νεκρών του κορονοϊού στην Κoπακαμπάνα

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2020, 14:37
Οι ψεύτικοι τάφοι είναι μια οδυνηρή υπενθύμιση της πανδημίας στη Βραζιλία
|REUTERS/Pilar Olivares

Μήνυμα στον Μπολσονάρο οι ψεύτικοι τάφοι νεκρών του κορονοϊού στην Κoπακαμπάνα

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2020, 14:37

Η εικόνα των τάφων στην πιο γνωστή παραλία της Βραζιλίας σοκάρει. Στον καθένα θα μπορούσε να αναπαύεται και ένας νεκρός του κορονοϊού που ήδη μετρά πάνω από 40.000 θύματα στη χώρα.

Η ιδέα των ακτιβιστών να γεμίσουν την παραλία στο Ρίο ντε Τζανέιρο με 100 τάφους – όχι βέβαια πραγματικούς – ήταν αντίδραση στην χαλαρή στάση με την οποία η κυβέρνηση του ακροδεξιού προέδρου Ζαΐχ Μποσονάρο αντιμετωπίζει την πανδημία.

«Ο πρόεδρος δεν έχει καταλάβει ότι είναι μια από τις πιο δραματικές κρίσεις στη χώρα», εξηγούσαν οι οργανωτές της διαμαρτυρίας.

Ωστόσο οι υποστηρικτές του προεδρου δεν είδαν καθόλου θετικά την πρωτοβουλία. Οι οργανωτές της εκδήλωσης, γράφει το BBC, υποστηρίζουν ότι οπαδός του προεδρου άρχισε να βγάζει τους σταυρούς από την άμμο.

Ο Μπολσονάρο από την αρχή ήταν αντίθετος στα περιοριστικά μέτρα για αυτήν την «γριπούλα», όπως χαρακτήριζε την ασθένεια του κορονοϊού. Για τον λόγο αυτό και πίεζε τους κυβερνήτες των Πολιτειών να τα αποσύρουν το ταχύτερο δυνατό τα μέτρα, το μόνο που μπορούσε να πράξει καθώς δεν είναι δική του αρμοδιότητα η άρση των περιορισμών.

Ως σήμερα οι θάνατοι από την Covid-19 στη Βραζιλία έχουν ξεπεράσει τις 40.000 και τα κρούσματα τα 800.000, ο δεύτερος μεγαλύτερος αριθμός στον κόσμο σε νεκρούς και ο τρίτος μεγαλύτερος σε περιστατικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...