226
Η Ανγκελα Μέρκελ θέλει να συζητηθεί στο ΝΑΤΟ η νέα τουρκική εισβολή στη Συρία | REUTERS/Michele Tantussi

Μέρκελ: Στο ΝΑΤΟ θα τεθεί ως θέμα η τουρκική εισβολή

Protagon Team Protagon Team 15 Οκτωβρίου 2019, 21:24
Η Ανγκελα Μέρκελ θέλει να συζητηθεί στο ΝΑΤΟ η νέα τουρκική εισβολή στη Συρία
|REUTERS/Michele Tantussi

Μέρκελ: Στο ΝΑΤΟ θα τεθεί ως θέμα η τουρκική εισβολή

Protagon Team Protagon Team 15 Οκτωβρίου 2019, 21:24

Σε παρέμβασή της για τα γεγονότα στη Βορειοανατολική Συρία η γερμανίδα καγκελάριος πρότεινε να συζητηθεί στο ΝΑΤΟ το θέμα της τουρκικής εισβολής.

Η Ανγκελα Μέρκελ είπε ότι η επίθεση των Τούρκων προκαλεί «ανθρώπινη οδύνη» και δημιουργεί φόβους για την επανεμφάνιση του Ισλαμικού Κράτους στο προσκήνιο.

Ερωτηθείσα σχετικώς, η Μέρκελ απέφυγε να αναφερθεί σε συγκεκριμένες κυρώσεις κατά της Τουρκίας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, αλλά περιορίστηκε να καλέσει και πάλι την Τουρκία να σταματήσει την επίθεση εναντίον των Κούρδων.

Η καγκελάριος χαιρέτισε και την καταδίκη της τουρκικής επίθεσης από τους ευρωπαίους ΥΠΕΞ.

Για τον πόλεμο ενημερώνει η… Μόσχα

Στο μέτωπο των πολεμικών συγκρούσεων, όπως έγινε γνωστό από ρωσικές κυβερνητικές πηγές (υπουργείο Αμυνας), οι δυνάμεις του Ασαντ έθεσαν υπό τον έλεγχό τους την πόλη Τάμπκα και το αεροδρόμιο της επαρχίας Ράκα, ενώ κατέλαβαν γέφυρες στον Ευφράτη και δύο υδροηλεκτρικούς σταθμούς.

Οι Ρώσοι, πάλι, ενημέρωσαν και για την κατάληψη της πόλης Μανμπίτζ από τις δυνάμεις του Ασαντ, όπως και ότι οι Αμερικανοί απέσυραν όλες τις δυνάμεις τους από τις βάσεις που είχαν στην περιοχή.

Σε μία σχετική εξέλιξη, η οργάνωση Γιατροί χωρίς Σύνορα ανακοίνωσε την Τρίτη 15 Οκτωβρίου ότι αναστέλλει το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων της που αφορούν την παροχή ιατρικής βοήθειας στη Βορειοανατολική Συρία και ότι απομακρύνει όλους τους ξένους εργαζόμενους της μετά τις αεροπορικές επιδρομές των Τούρκων και τις βιαιότητες των χερσαίων επιχειρήσεων. «Η ανθρωπιστική κατάσταση ξεφεύγει από τον έλεγχο» λέει χαρακτηριστικά η ανακοίνωσή της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...