229
|

Μεξικό: Πεινασμένη αρκούδα χαλάει οικογενειακό πικνίκ [Βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 27 Σεπτεμβρίου 2023, 17:41

Μεξικό: Πεινασμένη αρκούδα χαλάει οικογενειακό πικνίκ [Βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 27 Σεπτεμβρίου 2023, 17:41

Ας υποθέσουμε ότι βρίσκεστε με την οικογένειά σας στην εξοχή και απολαμβάνετε ένα χαλαρό πικνίκ. Τι ήταν αυτό που θα μπορούσε να σας χαλάσει την ηρεμία, να σας φάει το φαγητό και εσείς να μην μπορείτε να αντιδράσετε με κανέναν τρόπο;

Μία οικογένεια στο βόρειο Μεξικό λοιπόν είδε μία μαύρη αρκούδα να την πλησιάζει, να ανεβαίνει πάνω στο τραπέζι και να αρχίζει να καταβροχθίζει τις διάφορες ντόπιες νοστιμιές που προορίζονταν για τα μέλη της.

Το περιστατικό συνέβη στα περίχωρα του οικολογικού πάρκου Chipinque, που βρίσκεται στη βόρεια πολιτεία Νουέβο Λεόν. Στην περιοχή αυτή κατοικούν πράγματι πολλά από τα συγκεκριμένα θηλαστικά.

Στο βίντεο φαίνεται μια γυναίκα να καλύπτει το πρόσωπο ενός παιδιού, ενώ η μικρή μαύρη αρκούδα απολαμβάνει το φαγητό ανεβασμένη στο τραπέζι του πικνίκ. Αφού το τελειώσει, μάλιστα, η αρκούδα κατεβαίνει ήρεμα από το τραπέζι για να προσπαθήσει να βρει περισσότερη τροφή στο έδαφος.

Ένα μέλος της οικογένειας που ενεπλάκη στην παράξενη συνάντηση δήλωσε ότι ήταν η πρώτη φορά που είχε μια τέτοια εμπειρία με μια μαύρη αρκούδα και συνέστησε να μην φέρνουν φαγητό στο πάρκο.

Στην πολιτεία του Μεξικού υπάρχει μια ζώνη καταγεγραμμένη ως προστατευόμενη φυσική περιοχή με έκταση 177.395 εκταρίων, το μέρος αναγνωρίζεται ως ο φυσικός βιότοπος του Ursus americanus (αμερικανική μαύρη αρκούδα). Η μαύρη αρκούδα είναι ένα είδος που έχει καταγραφεί ως απειλούμενο από τις μεξικανικές αρχές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...