430
Αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο One Channel | TouTube / @OneTVgr

Μαμουλάκης (ΣΥΡΙΖΑ): «Αν χρειαστεί, γιατί όχι δίδακτρα στα δημόσια πανεπιστήμια;»

Protagon Team Protagon Team 6 Φεβρουαρίου 2024, 20:51
Αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο One Channel
|TouTube / @OneTVgr

Μαμουλάκης (ΣΥΡΙΖΑ): «Αν χρειαστεί, γιατί όχι δίδακτρα στα δημόσια πανεπιστήμια;»

Protagon Team Protagon Team 6 Φεβρουαρίου 2024, 20:51

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε η συζήτηση μεταξύ του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Καιρίδη και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χάρη Μαμουλάκη για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, στη διάρκεια ενημερωτικής εκπομπής στο One το βράδυ της Δευτέρας. Πέρα από τα γνωστά επιχειρήματα των δύο πλευρών, εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι σε μια αποστροφή του λόγου του ο κ. Μαμουλάκης υποστήριξε την εισαγωγή διδάκτρων στα ΑΕΙ, εφόσον παραστεί τέτοια ανάγκη.

«Στις σπουδές μου στην Αγγλία δεν πλήρωσα ποτέ δίδακτρα, όλα τα πανεπιστήμια εκεί είναι δημόσια» υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο άκουσμα αυτής της θέσης του κ. Μαμουλάκη, ο Δημήτρης Καιρίδης επέμεινε να ρωτάει αν σήμερα τα βρετανικά πανεπιστήμια έχουν δίδακτρα, με τον πρώτο να απαντά τελικά «πολύ καλά έχουν δίδακτρα και τα δημόσια πανεπιστήμια. Αν χρειαστεί και οι ανάγκες το δημιουργήσουν, γιατί όχι (σ.σ.: δίδακτρα στα δημόσια πανεπιστήμια);».

Μετά από το διαφημιστικό διάλειμμα που ακολούθησε, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να διευκρινίσει ότι «τα δίδακτρα δεν θα πρέπει να είναι προτεραιότητα, αλλά η έσχατη λύση στην περίπτωση που διακυβεύεται το μέλλον ενός ακαδημαϊκού ιδρύματος».

Η Νέα Δημοκρατία δεν άφησε ασχολίαστο το γεγονός, με τον εκπρόσωπο Τύπου του κυβερνώντος κόμματος Νίκο Ρωμανό να δηλώνει την Τρίτη τα παρακάτω:

«Από τη μία κροκοδείλια δάκρυα για τη δήθεν υποβάθμιση της δωρεάν δημόσιας εκπαίδευσης και το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, που στην πραγματικότητα αυξάνει τη χρηματοδότηση των δημόσιων ΑΕΙ, και από την άλλη προτάσεις για δίδακτρα στα δημόσια πανεπιστήμια, που ακούσαμε χθες από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μαμουλάκη!

Πραγματικά, ουδείς μπορεί να παρακολουθήσει πλέον το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αραγε το νεοσύστατο think tank Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ τι άποψη έχει για την πρόταση του κ. Μαμουλάκη;

Λογικά, όταν επιστρέψει ο πρόεδρος από την εκδρομική επίσκεψή του στην Καλαμπάκα, θα τους ρωτήσει και θα μας ενημερώσει!».

«Πρεμιέρα» για το «think tank Παιδείας» του ΣΥΡΙΖΑ

Της καυστικής ανακοίνωσης της Πειραιώς προς την Κουμουνδούρου είχε προηγηθεί η ανακοίνωση των μελών του «think tank Παιδείας» του ΣΥΡΙΖΑ, «του πρώτου από τα συνολικά 29 think tank που θα αναλάβουν την κατάθεση σύγχρονων πολιτικών προτάσεων για την κοινωνία και την ανασυγκρότηση της χώρας» από τον πρόεδρο του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη.

Η ομάδα συγκροτείται από τους Βασίλη Τσελφέ, ομότιμο καθηγητή στο ΤΕΑΠΗ του ΕΚΠΑ, Λουκία Μπεζέ, κλινική και αναπτυξιακή ψυχολόγο, Τριαντάφυλλο Τριανταφυλλίδη, αναπληρωτή καθηγητή στο Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, Ιωάννη Τουλή, καθηγητή στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, Δημήτριο Τορτοπίδη, αναπληρωτή καθηγητή στο Τμήμα Οδοντιατρικής του Α.Π.Θ., Γεώργιο Μπαγάκη, ομότιμο καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και Δανάη Βουκελάτου, υποψήφια διδάκτορα στο Πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ, ερευνητική βοηθό στο Πανεπιστήμιο του Οσλο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...