234
|

Κυβερνητικός εκπρόσωπος για την «ιερή οργή»: Ο Ηλίας Μόσιαλος εξέφρασε προσωπικές απόψεις

Protagon Team Protagon Team 28 Δεκεμβρίου 2021, 14:39

Κυβερνητικός εκπρόσωπος για την «ιερή οργή»: Ο Ηλίας Μόσιαλος εξέφρασε προσωπικές απόψεις

Protagon Team Protagon Team 28 Δεκεμβρίου 2021, 14:39

Ο Ηλίας Μόσιαλος «εξέφρασε μια προσωπική άποψη στο πλαίσιο του ιδιωτικού του βίου. Η ελευθερία του λόγου είναι απολύτως κατοχυρωμένη στη χώρα μας, ακόμη και αν ο λόγος αυτός είναι άκομψος, ακόμη και προσβλητικός για τα πιστεύω», είπε την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η ανάρτηση του καθηγητή με την Παναγία και τον Ιωσήφ, όχι μόνο στην Εκκλησία (Ιερά Σύνοδος) αλλά και μεταξύ υπουργών, βουλευτών και στελεχών του κυβερνώντος κόμματος

Σε κάθε περίπτωση, συμπλήρωσε ο κ. Οικονόμου, «η κυβέρνηση δεν σχολιάζει προσωπικές απόψεις πέραν του αυστηρού προσωπικού ορίου του λόγου του καθενός».

Στη δική του απάντηση (εδώ), ο κ. Μόσιαλος ξεκαθάρισε ότι στόχος των παρεμβάσεών των ήταν και είναι η ανάδειξη της αξίας της ανθρώπινης ζωής και της αναγκαιότητας της προστασίας της ανθρώπινης ζωής. «Αποκλειστικός μου στόχος ήταν η συμβολή μου στην τεράστια προσπάθεια της χώρας για να αυξηθούν οι εμβολιασμοί, αλλά ταυτόχρονα και στη συστηματική ενημέρωση των πολιτών για να τηρούν τα μέτρα δημόσιας υγείας και προστασίας της ζωής τους», υπογράμμισε και όσον αφορά τη θρησκευτική πίστη, αρκέστηκε να συμπληρώσει:

«Θα ήθελα να πω ότι τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων και των γιορτών έχουμε την ευκαιρία να στοχαστούμε και να θυμηθούμε τις βασικές μας αξίες. Την αξία της ανθρώπινης ζωής, αλλά και την αξία της προστασίας της ανθρώπινης ζωής. Αυτές είναι οι θεμελιώδεις αξίες της ορθόδοξης χριστιανικής πίστης».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...