303
Μία γυναίκα γράφει ένα μήνυμα συμπαράστασης για τα θύματα της πτήσης MH370, σε τοίχο της Κουάλα Λουμπούρ, τον Μάρτιο του 2014 | REUTERS

Ξανά στο προσκήνιο το μυστήριο της πτήσης MH370: Αυτοκτόνησε ο πιλότος;

Protagon Team Protagon Team 19 Φεβρουαρίου 2020, 08:12
Μία γυναίκα γράφει ένα μήνυμα συμπαράστασης για τα θύματα της πτήσης MH370, σε τοίχο της Κουάλα Λουμπούρ, τον Μάρτιο του 2014
|REUTERS

Ξανά στο προσκήνιο το μυστήριο της πτήσης MH370: Αυτοκτόνησε ο πιλότος;

Protagon Team Protagon Team 19 Φεβρουαρίου 2020, 08:12

Την εκδοχή της αυτοκτονίας του πιλότου στην πτήση MH370 των μαλαισιανών αερογραμμών, που χάθηκε από τα ραντάρ πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό πριν από έξι χρόνια και δεν έχει βρεθεί ακόμα, υποψιάζονταν από την πρώτη στιγμή υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Μαλαισίας.

Αυτό δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Αμποτ σε ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε στην Αυστραλία την Τετάρτη.

Στις 8 Μαρτίου 2014, το Μπόινγκ που είχε αναχωρήσει από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο με 239 επιβαίνοντες, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς. Κανένα ίχνος του αεροσκάφους δεν εντοπίστηκε στην αχανή ζώνη έρευνας, έκτασης 120.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, στο νότιο τμήμα του Ινδικού Ωκεανού, ανοικτά της Αυστραλίας.

Η κόρη ενός εκ των θυμάτων της μοιραίας πτήσης κρατά ένα κομμάτι που ενδεχομένως να προέρχεται από το αεροσκάφος, σε συνέντευξη Τύπου στη Μαλαισία, τον Νοέμβριο του 2018

Οι έρευνες από αέρος και από θαλάσσης, οι πιο εκτεταμένες στην ιστορία, ανεστάλησαν τον Ιανουάριο του 2017. Τα αίτια της εξαφάνισης του επιβατικού αεροσκάφους —του μεγαλύτερου άλυτου μυστηρίου στη σύγχρονη πολιτική αεροπορία— είναι αντικείμενο πολλών και διαφόρων σεναρίων.

Στο ντοκιμαντέρ, ο Αμποτ δηλώνει πως αντιλήφθηκε, την εβδομάδα που ακολούθησε την εξαφάνιση του Μπόινγκ, ότι οι αρχές της Μαλαισίας υποπτεύονταν ότι ο κυβερνήτης του το έριξε εσκεμμένα.

Ο Τόνι Αμποτ σε εκδήλωση στο Σίδνεϊ, τον Φεβρουάριο του 2019

«Αντιλήφθηκα σαφώς ότι πολύ υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της μαλαισιανής κυβέρνησης θεωρούσαν από πάρα πολύ νωρίς ότι επρόκειτο για αυτοκτονικό διάβημα του πιλότου», είπε.

«Δεν θα σας πω ποιος είπε τι», πρόσθεσε.

Η οικογένεια και φίλοι του κυβερνήτη Ζαχαρία Αχμαντ Σα απέρριψαν εξαρχής αυτή την υπόθεση.

Πολλοί συγγενείς των ανθρώπων που επέβαιναν στο 777, συντετριμμένοι μετά την εξαφάνιση των δικών τους, έχουν κατηγορήσει τα τελευταία χρόνια τόσο την αεροπορική εταιρεία, όσο και τη μαλαισιανή κυβέρνηση, ότι αποκρύπτουν πληροφορίες για την τραγωδία, κάτι που επισήμως διαψεύδεται.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...