189
Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελέσνκι | REUTERS/Valentyn Ogirenko

Ζελένσκι: Ανακαταλήφθηκαν 30 κοινότητες στο βορειοανατολικό τμήμα της Ουκρανίας

Protagon Team Protagon Team 10 Σεπτεμβρίου 2022, 10:19
Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελέσνκι
|REUTERS/Valentyn Ogirenko

Ζελένσκι: Ανακαταλήφθηκαν 30 κοινότητες στο βορειοανατολικό τμήμα της Ουκρανίας

Protagon Team Protagon Team 10 Σεπτεμβρίου 2022, 10:19

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε  το βράδυ της Παρασκεύης ότι οι δυνάμεις του Κιέβου ανακατέλαβαν 30 κοινότητες που βρίσκονταν στα χέρια του ρωσικού στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, όπου η Μόσχα στέλνει ενισχύσεις για να αντιμετωπιστεί ουκρανική αντεπίθεση.

«Οι ουκρανικές δυνάμεις απελευθέρωσαν και πήραν τον έλεγχο 30 κοινοτήτων στην περιφέρεια του Χαρκόβου», που γειτονεύει με τη Ρωσία, είπε ο Ζελένσκι κατά τη διάρκεια του βραδινού του τηλεοπτικού διαγγέλματος που μεταφορτώνεται σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. «Σταδιακά καταλαμβάνουμε κι άλλες», συνέχισε, «παντού ξαναφέρνουμε την ουκρανική σημαία και προστασία για τον λαό μας».

Πρόσθεσε ότι διεξάγονται σφοδρές μάχες στο Ντονμπάς, όπως αποκαλείται η ανατολική Ουκρανία, καθώς και στο νότιο τμήμα της χώρας.

Η γρήγορη ανάκτηση εδαφών από τις ουκρανικές δυνάμεις στο Χάρκοβο έπιασε εξαπίνης τη Ρωσία σε ένα τρωτό σημείο της γραμμής του μετώπου και η αντεπίθεση αυτή απειλεί έναν σημαντικό κόμβο ανεφοδιασμού που χρησιμοποιεί η Μόσχα στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με στρατιωτικούς αναλυτές.

Η αιφνιδιαστική προέλαση ήταν η πιο εντυπωσιακή στιγμή του πολέμου μέχρι στιγμής, δεδομένου και ότι σημειώθηκε στην περιοχή του Χαρκόβου, στα βορειοανατολικά, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τη Χερσώνα, στον νότο, όπου αναμενόταν να ρίξουν όλο το βάρος τους οι ουκρανικές δυνάμεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...