353
Το Παλάτι είναι έτοιμο να υποδεχτεί και να φιλοξενήσει τους VIP καλεσμένους απ' όλο τον κόσμο | REUTERS/Kai Pfaffenbach

Η «δεξίωση του αιώνα» με 1.000 υψηλούς καλεσμένους στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2022, 20:04
Το Παλάτι είναι έτοιμο να υποδεχτεί και να φιλοξενήσει τους VIP καλεσμένους απ' όλο τον κόσμο
|REUTERS/Kai Pfaffenbach

Η «δεξίωση του αιώνα» με 1.000 υψηλούς καλεσμένους στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2022, 20:04

Η δεξίωση που επρόκειτο να παραθέσει την Κυριακή το βράδυ ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ για να τιμήσει την βασίλισσα Ελισάβετ θεωρείται «η δεξίωση του αιώνα», αφού στο Παλάτι προσκεκλημένοι είναι 1.000 VIP καλεσμένοι. Θα είναι η πρώτη φορά που παγκόσμιοι ηγέτες, βασιλιάδες, πρεσβευτές πολλών χωρών θα κάθονταν στο ίδιο τραπέζι, όπως χαρακτηριστικά γράφει η Daily Mail.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και η σύζυγός του Τζιλ πλησιάζουν το φέρετρο για να προσκυνήσουν τη σορό της βασίλισσας (Jacob King/Pool via REUTERS)
Ο βασιλιάς Φίλιππος ΣΤ’ και η βασίλισσα Λετίσια της Ισπανίας μπροστά στο φέρετρο της βασίλισσας (Jacob King/Pool via REUTERS)
Η πρωθυπουργός της Σερβίας Ανα Μπρνάμπιτς με τη σύντροφό της Μιλίτσα Τζούρτζιτς υπογράφουν στο βιβλίο συλλυπητηρίων (Jonathan Hordle/Pool via REUTERS)

Οι καλεσμένοι θα έφταναν περίπου στις εννιά η ώρα το βράδυ στη γκαλερί του Παλατιού του Μπάκιγχαμ και στα βασιλικά διαμερίσματα. Μεταξύ αυτών, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με τη σύζυγό του Τζιλ, που έφτασαν στο αεροδρόμιο Στάνστεντ το Σάββατο με το προεδρικό αεροπλάνο Air Force One, ο καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Αντονι Αλμπανέζε, ο πρωθυπουργός της Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, Γκαστόν Μπράουν, αλλά και η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Αρντερν (ήταν από τους πρώτους παγκόσμιους ηγέτες που απέδωσαν τα σέβη τους στο Λονδίνο την Παρασκευή) και η πρωθυπουργός του Μπαγκλαντές, Σεΐχ Χασίνα.

Στη δεξίωση θα παρευρίσκονταν και εκπρόσωποι από 20 βασιλικές οικογένειες μεταξύ αυτών της Ολλανδίας, της Νορβηγίας και της Δανίας. Η ηγεσία της Αστυνομίας του Λονδίνου και το ιατρικό προσωπικό βρίσκονταν σε εγρήγορση και ετοιμότητα για την ασφάλεια τής βασιλικής οικογένειας και των καλεσμένων.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...