280
Ο Ευθύμης Λαμπαδάς δεξιά κάτω στη φωτογραφία, στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ | Youtube

Γραμματέας σπουδάζουσας Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ: «Ξέραμε για τα κράνη και τα ρόπαλα στην ΑΣΟΕΕ – δεν είμαστε κουκουλοφόροι»

Protagon Team Protagon Team 15 Νοεμβρίου 2019, 13:55
Ο Ευθύμης Λαμπαδάς δεξιά κάτω στη φωτογραφία, στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ
|Youtube

Γραμματέας σπουδάζουσας Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ: «Ξέραμε για τα κράνη και τα ρόπαλα στην ΑΣΟΕΕ – δεν είμαστε κουκουλοφόροι»

Protagon Team Protagon Team 15 Νοεμβρίου 2019, 13:55

Πρωί Πέμπτης και οι Νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ (Bloco Ριζοσπαστικής Αριστεράς) αποφάσισαν να βγουν στην Πατησίων για να κολλήσουν χάρτινα πανό σε λεωφορεία και τρόλεϊ, με συνθήματα όπως «Λαέ χτυπάνε τα παιδιά σου», κατά το πρότυπο των εξεγερμένων του Πολυτεχνείου το 1973.

Λίγο αργότερα η Κουμουνδούρου καταγγέλλει την προσαγωγή του γραμματέα της σπουδάζουσας Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, Ευθύμη Λαμπαδά, ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητό του.

Σε τηλεοπτική του εμφάνιση το πρωί της Παρασκευής στον ΣΚΑΪ, ο κ. Λαμπαδάς (που αφέθηκε ελεύθερος λίγη ώρα μετά την προσαγωγή του στο αστυνομικό τμήμα) μίλησε για «ειρηνικό και συμβολικό ακτιβισμό». «Ηταν πολύ προσεγμένη, ακτιβιστική ενέργεια. Τα κολλήσαμε με σελοτέιπ. Ούτε ο ΟΑΣΑ ούτε η αστυνομία εν τέλει μας απήγγειλαν κατηγορίες», παρατήρησε, κάνοντας στη συνέχεια αναφορά στα γεγονότα της περασμένης Δευτέρας στο κτίριο της ΑΣΟΕΕ:

«Οπως βλέπετε δεν είμαστε κουκουλοφόροι. Εγώ σας μιλάω με όνομα και επώνυμο. Ήμασταν φοιτητές και φοιτήτριες εντός και εκτός της ΑΣΟΕΕ που μετέβησαν εκεί προκειμένου να ανοίξουν την σχολή και να γίνει μια ανοικτή συνέλευση. Κανονικά στη Σύγκλητο συμμετέχουν κι οι φοιτητές, οι οποίοι δεν ενημερώθηκαν ποτέ για την απόφαση κλεισίματος.

»Παράνομη πράξη ήταν το γεγονός ότι τη Δευτέρα φοιτητές και φοιτήτριες χτυπήθηκαν», τόνισε αναφορικά με την προσαγωγή του, καταγγέλλοντας όργιο καταστολής απέναντι σε απλούς φοιτητές.

Οσο για τα ευρήματα της επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ. στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, ο γραμματέας της σπουδάζουσας Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε πως «γνωρίζαμε ότι στα υπόγεια της ΑΣΟΕΕ υπήρχαν κράνη, ρόπαλα και κουκούλες». Ωστόσο, υποστήριξε, «η λύση και η απάντηση στο πρόβλημα, δεν είναι οι επικοινωνιακού τύπου φιέστες -όπως αποκάλεσε την επέμβαση της Αστυνομίας- που στήθηκαν την Κυριακή στην ΑΣΟΕΕ, με το επταήμερο λοκ-άουτ της ΑΣΟΕΕ να επιβεβαιώνει», κατά την κρίση του, «ότι οι ενέργειες και οι επιλογές της κυβέρνησης στο ζήτημα ήταν ένα φιάσκο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...