176
Οι έλεγχοι αποσκοπούν στο κλείσιμο της «μαύρης τρύπας» στα έσοδα των οργανισμών μαζικής μεταφοράς | Nikos Libertas / SOOC

Πρόστιμα σε 7.000 «τζαμπατζήδες» στα μέσα μεταφοράς τον Οκτώβριο

Protagon Team Protagon Team 15 Νοεμβρίου 2019, 09:52
Οι έλεγχοι αποσκοπούν στο κλείσιμο της «μαύρης τρύπας» στα έσοδα των οργανισμών μαζικής μεταφοράς
|Nikos Libertas / SOOC

Πρόστιμα σε 7.000 «τζαμπατζήδες» στα μέσα μεταφοράς τον Οκτώβριο

Protagon Team Protagon Team 15 Νοεμβρίου 2019, 09:52

Καρπούς αποδίδουν οι εντατικοί έλεγχοι εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς που έχουν ξεκινήσει μεταφοράς με εντολή της διοίκησης του ΟΑΣΑ. Στόχος η πάταξη της λαθρεπιβίβασης, που δημιουργεί κάθε χρόνο «μαύρη τρύπα» πολλών εκατομμυρίων στα έσοδα των εταιρειών των αστικών συγκοινωνιών.

Ο ΟΑΣΑ ελέγχει καθημερινά τις ομάδες ελεγκτών που συστήνονται σε ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ, ενώ το τελευταίο διάστημα ζήτησε από τους σεκιούριτι που βρίσκονται στα εκδοτήρια να μεταφερθούν στις ράμπες και να ελέγχουν ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα με λαθρεπιβάτες που σπρώχνουν για να περάσουν μαζί με όποιον πληρώνει εισιτήριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΣΑ, τον Οκτώβριο υλοποιήθηκαν συνολικά 340.958 έλεγχοι από τους ελεγκτές ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ.

Ο μέσος όρος ελέγχων ανά ελεγκτή έφτασε τους 162, ενώ συνολικά «κόπηκαν» 6.911 πρόστιμα.

Σε σχέση με τον Σεπτέμβριο σημειώθηκε αύξηση κατά 34% στο σύνολο των ελέγχων, 18,04% στον αριθμό των ελέγχων ανά ελεγκτή και 6,5% στα πρόστιμα που επιβλήθηκαν.

Τα στατιστικά δείχνουν τη μεγάλη προσπάθεια για την αύξηση των εσόδων από την πάταξη της εισιτηριοδιαφυγής καθώς η κατάσταση όπως είχε διαμορφωθεί είχε οδηγήσει, τουλάχιστον στην ΟΣΥ, μόνο ένας στους 20 να επικυρώνει εισιτήριο.