213
To τρόλεϊ με το χάρτινο πανό κολλημένο πάνω του | Facebook

Πατησίων: Ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε να κάνει διαμαρτυρία-happening αλά «Εδώ Πολυτεχνείο» – μία προσαγωγή

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2019, 12:25
To τρόλεϊ με το χάρτινο πανό κολλημένο πάνω του
|Facebook

Πατησίων: Ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε να κάνει διαμαρτυρία-happening αλά «Εδώ Πολυτεχνείο» – μία προσαγωγή

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2019, 12:25

Νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ (Bloco Ριζοσπαστικής Αριστεράς) βγήκαν στην Πατησίων και άρχισαν να κολλούν χάρτινα πανό σε λεωφορεία και τρόλεϊ, με συνθήματα όπως «Λαέ χτυπάνε τα παιδιά σου», κατά το πρότυπο των εξεγερμένων του Πολυτεχνείου το 1973.

Οπως ισχυρίστηκαν σε ανάρτησή τους στο Facebook (δείτε τη κάτω) επρόκειτο για παρέμβαση  στο πλαίσιο των δράσεων για τον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου, αφορμή για την οποία αποτέλεσαν όσα έγιναν μέσα και έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο (πρώην ΑΣΟΕΕ), την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου.

Σήμερα Πέμπτη 14/11 ως BLOCΟ κάναμε έναν ακτιβισμό με αφορμή τόσο τα γεγονότα καταστολής την Δευτέρα στην ΑΣΟΕΕ όσο και…

Geplaatst door BLOCO σε ΑΕΙ- ΤΕΙ op Woensdag 13 november 2019

«Οπως οι φοιτητές και οι φοιτήτριες το ’73 έγραφαν συνθήματα στα τρόλεϊ και τα λεωφορεία για να δει όλος ο λαός ότι ο αντιδικτατορικός αγώνας συνεχίζεται με μπροστάρηδες τους νέους και τις νέες, έτσι κι εμείς θέλαμε να κάνουμε ξεκάθαρη για άλλη μια φορά την εναντίωση μας στην καταστολή (με χημικά και ξύλο), την οποία βιώσαμε την Δευτέρα 11/11 μέσα κι έξω από την ΑΣΟΕΕ», έγραψαν στην ανάρτηση για την «επαναστατική» αυτή αντιγραφή, καταγγέλλοντας «κλίμα φόβου και τρομοκρατίας» για την καταστολή του φοιτητικού κινήματος.

Σύμφωνα με τους συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία της Πατησίων, ως απάντηση ήρθε λίγο αργότερα η προσαγωγή του γραμματέα της σπουδάζουσας Νεολαίας του ΣΥΙΡΖΑ από την ΕΛ.ΑΣ., ενώ εκείνος βρισκόταν στο αυτοκίνητό του.

Την προσαγωγή του Ευθύμη Λαμπαδά -ο οποίος αφέθηκε λίγο αργότερα ελεύθερος- κατήγγειλε και η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ με ξεχωριστή  ανακοίνωσή της.

Η Νεολαία Συριζα καταγγέλλει την παράνομη προσαγωγη του Γραμματέα Σπουδάζουσας Αθήνας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Στο πλαίσιο…

Geplaatst door Νεολαία Συριζα – Youth of Syriza op Donderdag 14 november 2019

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...