290
Ο Τσακ Σούμερ, επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία, και ο Γιαΐρ Λαπίντ, στην Ουάσινγκτον, την περασμένη εβδομάδα | REUTERS/Michael A. McCoy

Γιαΐρ Λαπίντ: Ο Νετανιάχου είναι υπαρξιακή απειλή για το Ισραήλ

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2024, 13:52
Ο Τσακ Σούμερ, επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία, και ο Γιαΐρ Λαπίντ, στην Ουάσινγκτον, την περασμένη εβδομάδα
|REUTERS/Michael A. McCoy

Γιαΐρ Λαπίντ: Ο Νετανιάχου είναι υπαρξιακή απειλή για το Ισραήλ

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2024, 13:52

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και η κυβέρνησή του «έχουν εξελιχθεί σε υπαρξιακή απειλή για το Ισραήλ», δήλωσε τη Δευτέρα ο ηγέτης της ισραηλινής αντιπολίτευσης, Γιαΐρ Λαπίντ, κατηγορώντας τους ότι καταστρέφουν την αποτρεπτική ικανότητα του Ισραήλ.

«Βρισκόμουν στην Ουάσινγκτον την περασμένη εβδομάδα για συναντήσεις με την αμερικανική κυβέρνηση. Είναι σοκαρισμένοι από την κυβέρνηση αυτή: από την έλλειψη υπευθυνότητας, από την έλλειψη επαγγελματισμού, από την κακή διαχείριση», δήλωσε στους δημοσιογράφους πριν από την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του, του Γες Ατίντ, που πραγματοποιείται παρά το γεγονός ότι η Κνεσέτ βρίσκεται σε διακοπές.

«Τόσο οι φίλοι όσο και οι εχθροί του Ισραήλ οσμίζονται αδυναμία από την παρούσα κυβέρνηση», είπε.

Την ώρα που οι Ηνωμένες Πολιτείες εκπλήρωσαν τις δεσμεύσεις τους απέναντι στην ασφάλεια του Ισραήλ, ο Νετανιάχου δεν έκανε το ίδιο, δήλωσε ο Γιαΐρ Λαπίντ, αναφερόμενος στη συμβολή των ΗΠΑ κατά την ιρανική επίθεση του Σαββάτου και την αποτυχία της ισραηλινής κυβέρνησης κατά την βάρβαρη επίθεση της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου.

«Ο,τι μένει από τον “κύριο Ασφάλεια” (τον Νετανιάχου) είναι ερείπια από το κιμπούτς Μπεέρι μέχρι το Κιριάτ Σμόνα, η βία των εβραίων τρομοκρατών (των εποίκων στη Δυτική Οχθη, που επιτίθενται στους Παλαιστινίους) που έχουν βγει εκτός ελέγχου και η πλήρης απώλεια της ισραηλινής αποτρεπτικής ικανότητας».

Το κιμπούτς Μπεέρι, στο νότιο Ισραήλ, κοντά στα σύνορα με την Γάζα, ήταν γνωστό για τα φιλειρηνικά αισθήματα των κατοίκων του, τις καλές σχέσεις τους με τους Παλαιστινίους που πήγαιναν να δουλέψουν εκεί και για τη βοήθεια που πρόσφεραν στον παλαιστινιακό θύλακα. Στις 7 Οκτωβρίου, οι τρομοκράτες της Χαμάς εισέβαλαν στο κιμπούτς, σκότωσαν 100 ανθρώπους και συνέλαβαν άγνωστο αριθμό ομήρων.

Η Κιριάτ Σμόνα είναι πόλη στο βόρειο Ισραήλ και από την έναρξη του πολέμου στην Γάζα γίνεται συχνά και συστηματικά στόχος επιθέσεων της φιλοϊρανικής Χεζμπολάχ και εξτρεμιστικών παλαιστινιακών οργανώσεων από τον νότιο Λίβανο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...