215
Ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης | Menelaos Myrillas / SOOC

Γεωργιάδης: Αν έχουμε μείωση στα κρούσματα, τα καταστήματα εστίασης θα ανοίξουν νωρίτερα

Protagon Team Protagon Team 4 Μαΐου 2020, 11:27
Ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης
|Menelaos Myrillas / SOOC

Γεωργιάδης: Αν έχουμε μείωση στα κρούσματα, τα καταστήματα εστίασης θα ανοίξουν νωρίτερα

Protagon Team Protagon Team 4 Μαΐου 2020, 11:27

Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει φορολογικού τύπου κίνητρα για τα καταστήματα εστίασης, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, που τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος νωρίτερα από την 1η Ιουνίου.

«Δεν θα αφήσουμε τους ανθρώπους της εστίασης μόνους τους» είπε σε δηλώσεις του τη Δευτέρα στον AΝΤ1, ενώ διευκρίνισε ότι θα εισηγηθεί να ανοίξουν νωρίτερα τα συγκεκριμένα καταστήματα, σε περίπτωση που ο αριθμός των κρουσμάτων συνεχίσει να μειώνεται.

Υπάρχουν ακόμη σκέψεις να δοθεί περισσότερος χώρος στο εξωτερικό του καταστήματος, ώστε να υπάρχουν τραπέζια, πάντα σε αποστάσεις ασφαλείας.

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, ο υπουργός είπε η Ελλάδα σημείωσε επιτυχία, όχι μόνο στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και στον τομέα της οικονομίας, καθώς ήταν η χώρα με τη μικρότερη πτώση του κλίματος οικονομικής εμπιστοσύνης από όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Για τις μάσκες, ο υπουργός σημείωσε κατ’ αρχάς ότι η χρήση τους στο σούπερ μάρκετ κρίθηκε από τους ειδικούς ότι δεν είναι απαραίτητη για τους πελάτες.

Πρόσθεσε ότι για τη διατίμηση είναι η ίδια συζήτηση με τα αντισηπτικά. «Με την αύξηση της εγχώριας παραγωγής και την αύξηση στις εισαγωγές υπάρχει επάρκεια», είπε, ενώ συμπλήρωσε ότι «αν χρειαζόταν διατίμηση δεν θα διστάζαμε να την κάνουμε».

Ανέφερε ακόμη ότι υπάρχουν και φθηνές μάσκες με 50 λεπτά, ενώ, όπως συμπλήρωσε, «υπάρχουν και οδηγίες για να φτιάξουμε μάσκες μόνοι μας, σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...