285
«Οι ίδιοι περιορισμοί στην υπερτοπική μετακίνηση», είπε ο υπουργός Επικρατείας, «ισχύουν για κάποιον τουρίστα που έρχεται π.χ. στην Αττική, όπως και για τον κάτοικο της Αττικής» | ΙΝΤΙΜΕnews

Γεραπετρίτης για διαπεριφερειακές: «Φαινομενική» η διάκριση μεταξύ Ελλήνων και τουριστών

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2021, 14:06
«Οι ίδιοι περιορισμοί στην υπερτοπική μετακίνηση», είπε ο υπουργός Επικρατείας, «ισχύουν για κάποιον τουρίστα που έρχεται π.χ. στην Αττική, όπως και για τον κάτοικο της Αττικής»
|ΙΝΤΙΜΕnews

Γεραπετρίτης για διαπεριφερειακές: «Φαινομενική» η διάκριση μεταξύ Ελλήνων και τουριστών

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2021, 14:06

Είναι κρίμα, ενώ βρισκόμαστε στην τελική ευθεία, να σκοντάψουμε στο τελευταίο εμπόδιο, παρατήρησε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης για τη μάχη που δίνεται κατά της πανδημίας, προαναγγέλλοντας εντατικοποίηση ελέγχων «εκεί όπου εμφανίζονται φαινόμενα υπερσυναθροίσεων», τα οποία –όπως είπε– «προσπαθούμε να τα βλέπουμε με κατανόηση, αλλά και με υποχρέωση σε όσους συμμορφώνονται με τα μέτρα».

Στόχος για τον μήνα Μάιο είναι η πολύ μεγαλύτερη διαθεσιμότητα εμβολίων και βασικό θέμα είναι οι πολίτες να πειστούν και να εγγραφούν στην πλατφόρμα, τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης, επισημαίνοντας ότι η μεγάλη πίεση στο σύστημα προέρχεται από τους μη εμβολιασμένους.

Στο σημείο αυτό, ο υπουργός χαρακτήρισε εύλογα τα ερωτήματα για τους τουρίστες που εισέρχονται στη χώρα με απλό τεστ, την ώρα που απαγορεύεται ακόμα η μετακίνηση από νομό σε νομό για τους έλληνες πολίτες. «Δεν βρισκόμαστε όμως ακόμη σε κατάσταση  προσφοράς εμβολίων για όλο τον πληθυσμό», σημείωσε ο κ. Γεραπετρίτης και κάνοντας λόγο για «φαινομενική διάκριση» μεταξύ Ελλήνων και τουριστών, διευκρίνισε ότι όποιος τουρίστας έρχεται στη χώρα μας, υπόκειται στους ίδιους κανόνες στους οποίους υπόκεινται και οι Έλληνες.

«Οι ίδιοι περιορισμοί στην υπερτοπική μετακίνηση», είπε, «ισχύουν για κάποιον τουρίστα που έρχεται π.χ. στην Αττική, όπως και για τον κάτοικο της Αττικής».

Οσον αφορά τα self tests, ο υπουργός χαρακτήρισε απόλυτα επιτυχή τη μέθοδο με την οποία άνοιξαν τα Λύκεια, με πρόθεση της κυβέρνησης, όπως είπε, να ανοίξουν μετά το Πάσχα και τα Γυμνάσια και τα Δημοτικά. «Εχουμε ήδη 6,5 εκατ. self test στη χώρα μας και έχει χρησιμοποιηθεί μόλις ένα μικρό μέρος», ανέφερε σχετικά.

Μετά το Πάσχα είναι ο στόχος και για το άνοιγμα της εστίασης, «να διοχετεύσουμε», όπως είπε ο κ. Γεραπετρίτης, «τους πολίτες κατά βάση σε εξωτερικούς χώρους, αφού και ο καλός καιρός δίνει αυτό το δικαίωμα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...