354
Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, εμφανώς καταβεβλημένος, μετά την περιπέτειά του στην Εντατική | MegaTV

Συγκλονίζει ο Λεωνίδας Γρηγοράκος για τον κορονοϊό: Ημουν δύο μήνες στη ΜΕΘ – έχασα 42 κιλά

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2021, 11:14
Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, εμφανώς καταβεβλημένος, μετά την περιπέτειά του στην Εντατική
|MegaTV

Συγκλονίζει ο Λεωνίδας Γρηγοράκος για τον κορονοϊό: Ημουν δύο μήνες στη ΜΕΘ – έχασα 42 κιλά

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2021, 11:14

H εμφάνισή του, το πρωί της Τετάρτης στη συχνότητα του Mega, ήταν συγκλονιστική. Μια εικόνα που θα έπρεπε να βλέπουν όλοι οι ανεύθυνοι αρνητές της σοβαρότητας του κορονοϊού ή ακόμα και της ίδιας της ύπαρξής του.

Δύο ολόκληρους μήνες αφότου πήρε εξιτήριο, ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, πρώην υπουργός Υγείας και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος νόσησε βαριά από την Covid-19 και χρειάστηκε να νοσηλευτεί επί οκτώ εβδομάδες στη ΜΕΘ του «Σωτηρία», μίλησε για αυτήν την περιπέτειά του.

«Ημουν δύο μήνες στην Εντατική, διασωληνωμένος», είπε ο 67ετής κ. Γρηγοράκος, περιγράφοντας αυτό που οι περισσότεροι συνηθίζουμε να προσπερνάμε μέσα στην αριθμητική των επαρκών κλινών ΜΕΘ: ότι ακόμα και αν επιζήσεις από τη διασωλήνωση, οι επιπτώσεις στην υγεία είναι τρομακτικές.

Ο πρώην υπουργός αντιμετώπισε μια σειρά επιπλοκών, οι οποίες επιβάρυναν την κατάσταση της υγείας του. «Πρέπει να έχεις μαζί σου το χέρι του Θεού», ανέφερε στην αρχή της τηλεοπτικής παρέμβασής του, όταν του είπαν ότι βγήκε νικητής από αυτήν την περιπέτεια.

«Είναι πολύ δύσκολο να επιβιώσεις από μια τέτοια διαδικασία και από μακρόχρονη παραμονή στη ΜΕΘ. Μεγάλη ζημιά στην υγεία μου ήταν η μυοπάθεια και η μεγάλη απώλεια κιλών. Έχασα 42 κιλά», ανέφερε ο κ. Γρηγοράκος ο οποίος λόγω αυτής της τρομακτικής απώλειας βάρους είχε φτάσει στο σημείο να μην μπορεί να κουνήσει τα χέρια και τα πόδια του.

«Μετά τη νοσηλεία μου στη ΜΕΘ, πήγα σε κέντρο αποκατάστασης. Είναι μια τρομακτική εμπειρία», ανέφερε.

Ο πρώην υπουργός, περιγράφοντας το πώς κόλλησε τον ιό, ανέφερε ότι, παρά τις προφυλάξεις που έπαιρνε, δεν κατάφερε να γλιτώσει. «Μπήκα σε καραντίνα. Μετά από επτά ημέρες νόσησα βαριά, παρουσίασα πυρετό και διάφορα άλλα συμπτώματα».

Ο κ. Γρηγοράκος είναι πλέον καλά στην υγεία του.

«Δεν πρέπει να δίνουμε την ευκαιρία στον ιό να καθορίζει τη ζωή μας, πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να αντιμετωπίσουμε τον ιό», είπε για να σημειώσει πως πρόκειται για τρομακτική ασθένεια και επισημαίνει ότι θα πρέπει όλοι να τηρούμε τα μέτρα και να κάνουμε «λίγο ακόμα υπομονή».

«Ας αφήσουμε το πρόσκαιρο και το εφήμερο, Πάσχα θα έχουμε πολλά χρόνια μπροστά μας να κάνουμε», κατέληξε ο κ. Γρηγοράκος, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια ύπουλη ασθένεια και όλοι θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...