274
Η Φώφη Γεννηματά κατά την πρόσφατη συνάντησή της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτή τη φορά, ήταν πολύ πιο αυστηρή | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Γεννηματά κατά Μητσοτάκη: «Εχετε μεγάλη ευθύνη για τη χαλαρότητα»

Protagon Team Protagon Team 3 Αυγούστου 2020, 17:07
Η Φώφη Γεννηματά κατά την πρόσφατη συνάντησή της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτή τη φορά, ήταν πολύ πιο αυστηρή
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Γεννηματά κατά Μητσοτάκη: «Εχετε μεγάλη ευθύνη για τη χαλαρότητα»

Protagon Team Protagon Team 3 Αυγούστου 2020, 17:07

Ακολουθώντας την επιθετική τακτική του Αλέξη Τσίπρα (εδώ), αν και λιγότερο φλύαρα, και η Φώφη Γεννηματά άσκησε προσωπικά κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την κατάσταση με τον κορονοϊό στη χώρα και ενώ τα κρούσματα έχουν αυξηθεί ανησυχητικά.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σχολίασε και τα όσα είπε ο Πρωθυπουργός περί ενός δεύτερου lockdown κατά τη συνάντησή του με τον Αρμιν Λάσετ, πρωθυπουργό της Ρηνανίας-Βεστφαλίας (εδώ), κατηγορώντας τον κ. Μητσοτάκη ότι απλώς διαπιστώνει τα αυτονόητα.

«Η ευθύνη σας, κύριε Μητσοτάκη, είναι να διατηρήσετε τους Ελληνες ασφαλείς. Οχι να κάνετε διαπιστώσεις για τα αυτονόητα. Ολοι γνωρίζουμε ότι η χώρα δεν αντέχει δεύτερο lockdown» ανέφερε η κυρία Γεννηματά, για να προσθέσει, πάντα απευθυνόμενη στον Πρωθυπουργό:

«Εχετε μεγάλη ευθύνη για τη χαλαρότητα και την έλλειψη προετοιμασίας.

»Τώρα τρέχετε με μπαλώματα να προλάβετε, όμως τώρα κινδυνεύουμε να χάσουμε ό,τι κερδίσαμε τον Απρίλη».

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε και το ΚΚΕ.

«Η αύξηση των κρουσμάτων και η όποια χαλαρότητα είναι πρωτίστως αποτέλεσμα της κυβερνητικής ανευθυνότητας, των παλινωδιών κι αντιφάσεων», ανέφερε σε σχόλιό του το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, για να προσθέσει:

«Την ώρα που η κυβέρνηση πετσοκόβει τα μέτρα προστασίας στα πλοία, αυξάνοντας την πληρότητα για χάρη των εφοπλιστών, την ώρα που οι επιβάτες συνωστίζονται στα μέσα μεταφοράς εξαιτίας των αραιών δρομολογίων και της έλλειψης προσωπικού, την ώρα που οι εργαζόμενοι στον τουρισμό και οι επισκέπτες είναι σε πολλές περιπτώσεις απροστάτευτοι, πετάει ξανά το μπαλάκι στην “ατομική ευθύνη” του λαού. Η αύξηση, όμως, των κρουσμάτων και η όποια χαλαρότητα είναι πρωτίστως αποτέλεσμα της κυβερνητικής ανευθυνότητας, των παλινωδιών κι αντιφάσεων στα μέτρα προστασίας και κυρίως της υποταγής της δημόσιας υγείας στην κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών, ιδιαίτερα στον τουριστικό και μεταφορικό τομέα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...