220
Η Φώφη Γεννηματά σε πρόσφατη ομιλία της στη Βουλή. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ φέρνει πρόταση νόμου για τις διοικήσεις των νοσοκομείων | SOOC

Γεννηματά για τις διοικήσεις των νοσοκομείων: «Δεν είναι αδέξιοι, είναι δεξιοί»

Protagon Team Protagon Team 27 Νοεμβρίου 2019, 15:29
Η Φώφη Γεννηματά σε πρόσφατη ομιλία της στη Βουλή. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ φέρνει πρόταση νόμου για τις διοικήσεις των νοσοκομείων
|SOOC

Γεννηματά για τις διοικήσεις των νοσοκομείων: «Δεν είναι αδέξιοι, είναι δεξιοί»

Protagon Team Protagon Team 27 Νοεμβρίου 2019, 15:29

Να εκμεταλλευτεί πολιτικά το θέμα των νέων διοικητών των νοσοκομείων –που έχει προκαλέσει αμηχανία στην κυβέρνηση λόγω των κομματικών επιλογών και των ισχυρισμών του παραιτηθέντος διοικητή του ΓΝ Καρδίτσας (εδώ)– επιχειρεί η Φώφη Γεννηματά.

Κλιμακώνοντας την αντιπολιτευτική ρητορική του Κινήματος Αλλαγής, η κυρία Γεννηματά έπιασε το νήμα από εκεί όπου το άφησε ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος που νωρίτερα το πρωί της Τετάρτης είχε κατηγορήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι χτίζει βαθιά κομματικό κράτος της ΝΔ. «Ούτε αξιοκρατια, ούτε μεταρρυθμισεις. Αντί για άριστοι, οι αρεστοί», είχε πει ο κ. Χρηστίδης.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό για κομματικές και πελατειακές σχέσεις – «η κομματική συναλλαγή στα νοσοκομεία, έχει τη σφραγίδα του κ. Μητσοτάκη», ανέφερε η κυρία Γεννηματά προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Δεν είναι αδέξιοι, είναι δεξιοί».

Η ίδια είπε ότι το ΚΙΝΑΛ αναλαμβάνει νομοθετική πρωτοβουλία ώστε να οριστούν με αξιοκρατικά κριτήρια οι διοικήσεις των νοσοκομείων.

«Καταθέτουμε άμεσα πρόταση νόμου, με τη δική μας θέση για αξιοκρατία στον δημόσιο τομέα. Ανοιχτή προκήρυξη και για τους διοικητές των νοσοκομείων», τόνισε.

Από τη ΝΔ πάντως, επιμένουν ότι οι διορισμοί (εδώ) των νέων διοικήσεων των νοσοκομείων έγιναν με αξιοκρατικά κριτήρια, ότι όλοι οι νέοι διοικητές είναι πτυχιούχοι και ότι θα αξιολογούνται ανά τρίμηνο –αν δεν πιάνουν τους στόχους τους θα απομακρύνονται χωρίς αποζημίωση.

Χαρακτηριστική η ανάρτηση του Νίκου Ρωμανού, διευθυντή του γραφείου Τύπου της ΝΔ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...