167
|

Επιστολή Τσίπρα στους Ευρωσοσιαλιστές για μηχανισμό ισχυρών κυρώσεων κατά της Τουρκίας

Protagon Team Protagon Team 1 Οκτωβρίου 2020, 15:07

Επιστολή Τσίπρα στους Ευρωσοσιαλιστές για μηχανισμό ισχυρών κυρώσεων κατά της Τουρκίας

Protagon Team Protagon Team 1 Οκτωβρίου 2020, 15:07

Μηχανισμό αυστηρών κυρώσεων κατά της Τουρκίας, σε περίπτωση που συνεχίσει τις παραβιάσεις σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου, ζητεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με επιστολή του προς τη γερμανική προεδρία της ΕΕ, τη Γαλλία, τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, τους ευρωσοσιαλιστές πρωθυπουργούς και επιτρόπους, και τις προοδευτικές ευρωομάδες.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές στην Κουμουνδούρου, στην επιστολή του επ’ ευκαιρία της Συνόδου Κορυφής για τις ευρωτουρκικές σχέσεις, ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι «μόνο με γενναίες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για επανεκκίνηση των ευρωτουρκικών σχέσεων και με δυναμικούς όρους θα μπορούσαν να προχωρήσουν οι διερευνητικές και να ξαναρχίσει ο διάλογος για το Κυπριακό».

Γι’ αυτό, σημειώνει, χρειάζεται να αποφασιστεί μηχανισμός ισχυρών κυρώσεων για την Τουρκία, σε περίπτωση που συνεχίσει τις παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και Κύπρου, αλλά ταυτόχρονα και η προοπτική μιας ουσιαστικής θετικής ατζέντας εάν σεβαστεί το διεθνές δίκαιο.

Εάν αυτό δεν κατοχυρωθεί, καταλήγει o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, οι διερευνητικές και η επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό δεν θα έχουν προοπτική.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...