346
Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη στην Ακρόπολη | Nick Paleologos / SOOC

Επιστολή Μενδώνη στον Τσίπρα: Ελα στην Ακρόπολη να σε ξεναγήσω

Protagon Team Protagon Team 8 Απριλίου 2021, 19:44
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 08/04/2021, 22:32
Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη στην Ακρόπολη
|Nick Paleologos / SOOC

Επιστολή Μενδώνη στον Τσίπρα: Ελα στην Ακρόπολη να σε ξεναγήσω

Protagon Team Protagon Team 8 Απριλίου 2021, 19:44
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 08/04/2021, 22:32

Επιστολή στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, απέστειλε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, στην οποία τον προσκαλεί να τον ξεναγήσει στην Ακρόπολη.

Η υπουργός Πολιτισμού αναφέρει ότι, παρακολουθώντας τις τελευταίες δηλώσεις και αναρτήσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα έργα που εκτελούνται στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, αντιλαμβάνεται ότι έχει έντονο ενδιαφέρον για τον χώρο. Ως εκ τούτου, τον προσκαλεί να επισκεφθούν μαζί τον αρχαιολογικό χώρο και να τον ξεναγήσει, μαζί με τον ακαδημαϊκό καθηγητή Μανόλη Κορρέ.

Η επιστολή της Λίνας Μενδώνη:

Θυμίζουμε ότι η κίνηση αυτή της Λίνας Μενδώνη έρχεται μία μέρα μετά την ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα στα social media με την οποία υποστήριζε ότι η υπουργός Πολιτισμούς σχεδίαζε να τοποθετήσει πινακίδα με το όνομά της στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης.

«Επίθεση» ΣΥΡΙΖΑ μετά την πρόσκληση Μενδώνη

Πετώντας την μπάλα στην… εξέδρα ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να απαντήσει στην «πρόσκληση» που απηύθυνε στον κ. Τσίπρα η υπουργός Πολιτισμού, καλώντας την να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή.

Σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου ζήτησε συγκεκριμένα από την υπουργό Πολιτισμού: «να απαντήσει για τα αίσχη στην Ακρόπολη ως υπουργός στη Βουλή και όχι ως ξεναγός».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Αντί η κυρία Μενδώνη να προσπαθεί με επιστολές στον κ. Τσίπρα να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τα αίσχη που έχει κάνει στην Ακρόπολη, περιμένουμε να έρθει στη Βουλή και να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση που της κατέθεσε η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστόπουλου. 

Και κυρίως να απαντήσει στο ένα και απλό ερώτημα: Ισχύει ή όχι η Σύμβαση Δωρεάς που έφερε στη Βουλή με την υπογραφή τριών υπουργών, η οποία στο Άρθρο 9 με τίτλο “Αναφορά Δωρεάς” ορίζει ότι θα μπει ειδική μαρμάρινη επιγραφή με την αναφορά: “Ο ανελκυστήρας πλαγιάς και ο φωτισμός της Ακροπόλεως πραγματοποιήθηκαν με αποκλειστική χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση επί υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη’ (Ιούνιος 2020)”. 

Εάν ισχύει, είναι κοινή συκοφάντης και βέβηλη. Εάν δεν ισχύει, είναι προφανές πως μετά τη θύελλα αντιδράσεων, παραβιάζει τη σύμβαση που η ίδια υπέγραψε. 

Ας αποφασίσει τι από τα δύο ισχύει και ας έρθει να απαντήσει ως υπουργός στη Βουλή και όχι ως ξεναγός του Αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ακρόπολη”.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...