226
| Giannis Dimitropoulos / SOOC

Εντολή Χρυσοχοΐδη: Παύεται η διοίκηση του Βενιζέλειου στο Ηράκλειο

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2023, 16:42
|Giannis Dimitropoulos / SOOC

Εντολή Χρυσοχοΐδη: Παύεται η διοίκηση του Βενιζέλειου στο Ηράκλειο

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2023, 16:42

Με εντολή του υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παύεται η διοίκηση (ο διοικητής και η αναπληρώτρια διοικητής) του Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου «Βενιζέλειο- Πανάνειο» (ΓΝΒΠ).

Μόλις πριν από μία ημέρα ο  κ. Χρυσοχοΐδης είχε επισκεφθεί το Βενιζέλειο, ζητώντας συγγνώμη από τους πολίτες για την καθυστέρηση των προγραμματισμένων χειρουργείων, δεσμευόμενος ότι από 1η Νοεμβρίου το νοσοκομειο θα λειτουργεί με τέσσερα χειρουργικά τραπέζια και ότι θα γίνουν άμεσα έκτακτες προσλήψεις με fast track διαδικασίες.

«Αναλαμβάνω την ευθύνη πλήρως ως αρμόδιος υπουργός, ζητώντας συγγνώμη από τους πολίτες του Ηρακλείου για την πολλή ταλαιπωρία που υπέστησαν», ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης σε συνέντευξη Τύπου  που παραχώρησε τη Δευτέρα, ξεκαθαριζοντας πως «αυτή η κατάσταση δεν είναι αποδεκτή από την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό».

Λόγω έλλειψης προσωπικού είχαν «παγώσει» προγραμματισμένα χειρουργεία, ενώ από την Κυριακή σταμάτησε και η λειτουργία και των τακτικών και απογευματινών ιατρείων,

«Ανακοίνωσα, από την Κρήτη, δέσμη έκτακτων μέτρων για την άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας των χειρουργείων στο Βενιζέλειο – Πανάνειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Προχωράμε άμεσα στην ένταξη για ένα τρίμηνο, ιδιωτών αναισθησιολόγων, στο δυναμικό του νοσοκομείου, ώστε να λειτουργούν 4 χειρουργικά τραπέζια προκειμένου να αποκατασταθεί η λειτουργία των χειρουργείων και να εκτελούνται χωρίς καθυστέρηση. Επιπλέον, προωθούμε την άμεση ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου με έκτακτες προσλήψεις με fast track διαδικασίες, όπου έχουν καταγραφεί κενά, ώστε να καλυφθούν άμεσα και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα», ανέφερε ο υπουργός Υγείας σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...