368
H Γεωργία Γεννιά με τον Νίκο Ανδρουλάκη σε ανάρτηση στο Facebook | Social media/ CreativeProtagon

Φυλλορροεί ο ΣΥΡΙΖΑ προς το ΠΑΣΟΚ: Η πρώην βουλευτής Γεωργία Γεννιά στην αγκαλιά του Ανδρουλάκη

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2023, 13:34
H Γεωργία Γεννιά με τον Νίκο Ανδρουλάκη σε ανάρτηση στο Facebook
|Social media/ CreativeProtagon

Φυλλορροεί ο ΣΥΡΙΖΑ προς το ΠΑΣΟΚ: Η πρώην βουλευτής Γεωργία Γεννιά στην αγκαλιά του Ανδρουλάκη

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2023, 13:34

Οσοι ανέμεναν ότι μετά και τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ –εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην αρχηγία, αποτυχία του κόμματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές– θα άρχιζε η διαρροή στελεχών, προς το όμορο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, το οποίο αργά αλλά σταθερά αυξάνει τις δυνάμεις και την εκλογική επιρροή του, δεν διαψεύστηκαν. Χαρακτηριστική, αλλά όχι βέβαια μόνη, η περίπτωση της Γεωργίας Γεννιά, η οποία υπήρξε βουλευτής Α’ Πειραιώς του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εδώ και ένα 24ωρο στα social media κυκλοφορεί η φωτογραφία της αγκαλιά με τον Νίκο Ανδρουλάκη!

Βέβαια για τον επίσημο ΣΥΡΙΖΑ η κυρία Γεννιά παραμένει «π. βουλεύτρια» του κόμματος –έχει τη δική της σελίδα στον κομματικό ιστότοπο. Ομως η ίδια φαίνεται να έχει διαβεί τον πολιτικό Ρουβίκωνα και να έχει επιστρέψει στην πολιτική της «πατρίδα».

Η κυρία Γεννιά είναι μια από τις περιπτώσεις που περιέγραψαν τη πολιτική μετατόπιση της περασμένης δεκαετίας: από το ΠΑΣΟΚ (είχε διατελέσει στέλεχος της Νεολαίας) μεταπήδησε στον ΣΥΡΙΖΑ όταν αυτός φαινόταν να είναι έτοιμος για την εξουσία. Το 2015 εξελέγη βουλευτής (βουλεύτρια κατά το συριζαϊκή διάλεκτο) Α’ Πειραιώς και στο εσωκομματικό στερέωμα είχε βρεθεί στην πλευρά του πρώην υπ. Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά. Το 2019 ήταν τέταρτη σε σταυρούς και δεν εξελέγη καθώς ο ηττημένος ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε μία μόνο έδρα στην Α’ Πειραιώς.

Τώρα η κυρία Γεννιά μοιάζει να επιστρέφει στην αγκαλιά του ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη. Σε ανάρτηση του Γαβρίλη Χαραζίδη, μέλους της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ανακοινώνεται η «γούρικη επιστροφή της Γεωργίας Γεννιά στο ΠΑΣΟΚ και στο πλευρό του προέδρου μας Νίκου Ανδρουλάκη» –η ίδια δε η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανταποδίδει με ευχαριστίες όσους της εύχονται καλούς αγώνες με την παράταξη.

Η περίπτωση της συγκεκριμένης πολιτικού του ΣΥΡΙΖΑ (και πλέον του ΠΑΣΟΚ) δεν είναι φυσικά η μόνη, καθώς στην Κουμουνδούρου, μετά τις αλλεπάλληλες εκλογικές συντριβές του Μαΐου και του Ιουνίου, τις μαζικές απώλειες εδρών αλλά και την εκλογή Κασσελάκη τον Σεπτέμβριο, αναπτύσσονται φυγόκεντρες δυνάμεις.

Πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είτε αποστασιοποιούνται από τη νέα αμφιλεγόμενη ηγεσία είτε επιχειρούν ευθέως να αποκτήσουν –ή να αποκαταστήσουν αν είχαν στο παρελθόν– διαύλους επικοινωνίας με τη Χαριλάου Τρικούπη, καθώς αναγνωρίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αναδειχθεί σύντομα σε δεύτερη δύναμη. Οι επόμενες δημοσκοπήσεις θα είναι, λένε παρατηρητές, ενδεικτικές…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...