260
|

Βοηθώντας παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια

Avatar Μόδεστος Σιώτος 15 Φεβρουαρίου 2011, 06:18

Βοηθώντας παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια

Avatar Μόδεστος Σιώτος 15 Φεβρουαρίου 2011, 06:18

Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου της Παιδικής Ηλικίας, τη Τρίτη 15 Φεβρουαρίου, ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, «Φλόγα», μας καλεί όλους να συμβάλλουμε με άμεσο τρόπο στην ενίσχυση των δράσεων της οργάνωσης.

Κάθε χρόνο περισσότερα από 250.000 παιδιά νοσούν από καρκίνο και μόλις το 20% έχει τη δυνατότητα να λάβει ιατρική φροντίδα. ΤΟ υπόλοιπο 80% των παιδιών προέρχεται, κατά κύριο λόγο, από χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου όπου η πρόληψη και η θεραπεία είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο.  Παρόλα αυτά, με τη πρόοδο της ιατρικής επιστήμης, το 70% των ασθενών μπορεί να θεραπευθεί.

Πώς, όμως, μπορούμε να βοηθήσουμε εμείς; Πολύ απλά.

Με την αποστολή ενός SMS στο 19454 από τη Δευτέρα 14/2 μέχρι και τη Κυριακή 20/2, η «Φλόγα» θα λαμβάνει 1 ευρώ. Πόσο ασήμαντο για τους περισσότερους από εμάς, αλλά εξαιρετικά σημαντικό για την οργάνωση, της οποίας οι δραστηριότητες είναι ανάσα για πολλά άρρωστα παιδιά. Η «Φλόγα» μεταξύ άλλων έχει αναλάβει τη λειτουργιά ενός υπερσύγχρονου Ξενώνα για παιδιά από την Επαρχία που νοσηλεύονται στις ογκολογικές κλινικές των Νοσοκομείων Παίδων. Επίσης, παρέχει  κατ’ οίκον  νοσηλεία παιδιών καθώς και ψυχολογική υποστήριξη ασθενών παιδιών και γονέων. Στο Ξενώνα λειτουργεί σχολείο ενώ μέσω χορηγιών εξασφαλίζονται σύγχρονες τεχνολογικές υποδομές στα νοσοκομεία που ασχολούνται με τη συγκεκριμένη ασθένεια.

Ο καθένας μας πρέπει να βοηθήσει και να ενισχύσει τέτοιες δράσεις. Ο αγώνας των παιδιών δεν είναι μόνο δικός τους. Είναι αγώνας όλων μας. Άλλωστε, όπως αναφέρει και η «Φλόγα», «τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη σωστή ιατρική φροντίδα, ανεξάρτητα από την εθνική, κοινωνική ή οικονομική τους κατάσταση''. Και εμείς οφείλουμε να μη μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News