231
Ο κ. Βασιλακόπουλος ήταν κατηγορηματικός όσον αφορά τη στάση υγειονομικών που ακόμη και σήμερα επιμένουν να αρνούνται να εμβολιαστούν | YouTube/ΣΚΑΪ

Βασιλακόπουλος: Αναστολή εργασίας σε όσους υγειονομικούς δεν εμβολιάζονται

Protagon Team Protagon Team 1 Απριλίου 2021, 08:55
Ο κ. Βασιλακόπουλος ήταν κατηγορηματικός όσον αφορά τη στάση υγειονομικών που ακόμη και σήμερα επιμένουν να αρνούνται να εμβολιαστούν
|YouTube/ΣΚΑΪ

Βασιλακόπουλος: Αναστολή εργασίας σε όσους υγειονομικούς δεν εμβολιάζονται

Protagon Team Protagon Team 1 Απριλίου 2021, 08:55

Oλοι οι υγειονομικοί θα πρέπει να εμβολιάζονται υποχρεωτικά και αν δεν συμφωνούν, θα πρέπει να τίθενται σε αναστολή εργασίας, τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης.

Τα δικαιώματα του ενός τελειώνουν εκεί που αρχίζουν τα δικαιώματα του άλλου, σχολίασε μεταξύ άλλων ο κ. Βασιλακόπουλος, με αφορμή περιπτώσεις υγειονομικών που επιμένουν να αρνούνται να εμβολιαστούν, αλλά και την εμφάνιση πολλών κρουσμάτων Covid-19 σε νοσοκομεία και άλλες δομές υγείας.

«Το να δουλεύω σε ένα νοσοκομείο, όπου ο βασικός λόγος είναι να παρέχω υπηρεσίες υγείας σε ανθρώπους με προβλήματα υγείας, και με την άμυαλη συμπεριφορά μου να θέτω σε κίνδυνο την υγεία αυτών που προσπαθώ να νοσηλεύσω, είναι κάτι που εμένα προσωπικά με ξεπερνά», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Αν τώρα κάποιος υγειονομικός δεν επιθυμεί να εμβολιαστεί, συμπλήρωσε, μπορεί κάλλιστα να το αναφέρει και να τεθεί σε αναστολή εργασίας από το κράτος και στη θέση του να προσληφθεί ένας μη αρνητής του εμβολίου.

Γιατί «εάν μετά κολλήσεις, θα σου φταίει το κράτος που δεν υπάρχει κρεβάτι Εντατικής», ήταν ένα ακόμα χαρακτηριστικό σχόλιο του κ. Βασιλακόπουλου.

Οσο για τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη, ο καθηγητής κάλεσε τους πολίτες να μην τα εκλάβουν ως άνοιγμα, καθώς κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι το πρόβλημα λύθηκε, ενώ στην πραγματικότητα έχουμε πορεία ενός μηνός, τουλάχιστον, προκειμένου να μπορούμε να πούμε κάτι τέτοιο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...