416
Η στιγμή που ο Ηλίας Ψινάκης σταματά αφού από τον δρόμο περνούν οι δρομείς. Μετά από λίγο, οι δρομείς σταμάτησαν για να περάσει εκείνος | facebook

Καταγγελία: «Ο Ψινάκης απαίτησε να ανοίξει ο δρόμος στον Μαραθώνιο για να περάσει» [εικόνες]

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2018, 16:29
Η στιγμή που ο Ηλίας Ψινάκης σταματά αφού από τον δρόμο περνούν οι δρομείς. Μετά από λίγο, οι δρομείς σταμάτησαν για να περάσει εκείνος
|facebook

Καταγγελία: «Ο Ψινάκης απαίτησε να ανοίξει ο δρόμος στον Μαραθώνιο για να περάσει» [εικόνες]

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2018, 16:29

Σε μία πρωτοφανή καταγγελία για απαράδεκτη συμπεριφορά του δημάρχου Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη, προχώρησε ο Σπύρος Μιτριτσάκης, ιδιοκτήτης της Life Guards Hellas – της ομάδας που ήταν υπεύθυνη για την ασφάλεια των αθλητών στη στροφή για τον Τύμβο του Μαραθώνα, κατά τη διάρκεια του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας.

«Ο δήμαρχος Μαραθώνα εξόργισε δρομείς και εθελοντές διασώστες με την απαίτηση του να ανοίξουν οι δρόμοι για να περάσει με τη συνοδεία του» ανέφερε ο κ. Μιτριτσάκης επισημαίνοντας ότι κ. Ψινάκης επέμενε να διασχίσει τη λεωφόρο, κινούμενος από Μαραθώνα προς Αθήνα κι ενώ ο αγώνας βρισκόταν σε εξέλιξη!

Συγκεκριμένα, το περιστατικό φαίνεται να συνέβη στις 09.50 στο σημείο είσοδος-έξοδος Τύμβου, όταν ο δήμαρχος Μαραθώνα οδηγώντας το αυτοκίνητο του επιχείρησε να περάσει την απαγορευτική κορδέλα αδιαφορώντας για τους δεκάδες δρομείς που διέσχισαν το δρόμο.

Όπως χαρακτηριστικά σχολιάζει στην ανάρτηση του στο Facebook o Σπύρος Μιτριτσάκης «ο δήμαρχος Μαραθώνα να επιχειρεί να διασχίσει με το όχημα του το δρόμο τη στιγμή που είναι σε εξέλιξη ο αγώνας αιφνιδιάζοντας τους συμμετέχοντες δρομείς που τον κοιτούν απορημένοι. Ο Ηλίας Ψινάκης φτάνοντας με την κουστωδία του- άλλα δυο αυτοκίνητα- σταμάτησε μέσα στη διαδρομή, ενώ οι δρομείς τον κοιτούσαν με εκνευρισμό και φυσικά απίστευτη έκπληξη, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία. Άναψε το τσιγάρο του μοιράζοντας τον καπνό στους αθλητές και απαίτησε να σταματήσει ο αγώνας να περάσει».

Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, όταν ο δήμαρχος Μαραθώνα κατάλαβε ότι πολύ δύσκολα θα γινόταν τέτοιου είδους διευκόλυνση, ένας εκ των συνοδών του βγήκε από το αυτοκίνητο και ζητούσε από τους υπεύθυνους ασφαλείας να σταματήσει ο αγώνας!


Τελικά, φαίνεται ότι ο Ηλίας Ψινάκης κατάφερε να σταματήσει την εξέλιξη του Μαραθωνίου και να περάσει με τη συνοδεία του!

«Σταμάτησε ο αυθεντικός Μαραθώνιος κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στα χρονικά, κάτι που δεν έχω δει εγώ να γίνεται ποτέ ξανά σε αγώνα, τουλάχιστον στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι ενδεικτικό ότι κανένας άλλος δεν πέρασε κατά την διάρκεια του αγώνα» επισημαίνει ο κ. Μιτριτσάκης, υπενθυμίζοντας ότι πέρυσι στο ίδιο σημείο δεν πέρασε ούτε ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ αλλά ούτε και τα κυβερνητικά στελέχη που ήταν μαζί του, ενώ σημείωσε ότι το αυτοκίνητο του δημάρχου Μαραθώνα είχε σταθμεύσει πίσω ακριβώς από την κορδέλα εκεί όπου ήταν σταθμευμένα τα ασθενοφόρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...