188
Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας | IntimeNews

Αρκουμανέας: Στις επόμενες εβδομάδες έξω χωρίς μάσκες

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2021, 18:20
Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας
|IntimeNews

Αρκουμανέας: Στις επόμενες εβδομάδες έξω χωρίς μάσκες

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2021, 18:20

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα βγάλουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους, επεσήμανε το Σάββατο στον ΣΚΑΪ 100,3 ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, σημειώνοντας παράλληλα ότι θα υπάρξουν προνόμια για τους εμβολιασμένους πολίτες.

Τόνισε επίσης ότι οι άνω των 60 ετών έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό κοντά στο 70%, ενώ με μια δόση έχει εμβολιαστεί το 45% του ενήλικου πληθυσμού.

Αναφερόμενος στην ινδική μετάλλαξη Δέλτα, ο κ. Αρκουμανέας διευκρίνισε ότι αυτή τη στιγμή η συζήτηση παγκοσμίως γίνεται για αυτή την μετάλλαξη, η οποία είναι η πιο μεταδοτική, υπογραμμίζοντας πάντως πώς με μια δόση του εμβολίου η κάλυψη είναι έως και 35% ενώ με δυο δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού η κάλυψη ανέρχεται στο 90%.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ είπε ότι όσοι έρχονται από τη Βρετανία εξετάζονται όλοι, λόγω του ότι η μετάλλαξη Δέλτα επικρατεί αυτήν την στιγμή στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο κ. Αρκουμανέας πρόσθεσε ότι τις τελευταίες εβδομάδες  στη χώρα μας παρατηρείται βελτίωση σε όλους τους δείκτες της πανδημίας.

Αναφερόμενος στους πρώτους μήνες  της πανδημίας σημείωσε  ότι ήταν πάρα πολύ δύσκολοι.  «Είχαμε δεχθεί 40 χιλιάδες κλήσεις την ημέρα, στην κορύφωση της πανδημίας, έπαιρναν τηλέφωνο να ρωτήσουν πώς να βάλουν θερμόμετρο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...