500
Το «Al Mirqab» των 300 εκατ. ευρώ στη Σκιάθο | .

Στη Σκιάθο με το υπερπολυτελές του γιοτ ο σεΐχης του Κατάρ

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2021, 17:04
Το «Al Mirqab» των 300 εκατ. ευρώ στη Σκιάθο
|.

Στη Σκιάθο με το υπερπολυτελές του γιοτ ο σεΐχης του Κατάρ

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2021, 17:04

Στην αγαπημένη του Σκιάθο, για άλλη μία φορά, έφθασε λίγο πριν από το μεσημέρι του Σαββάτου, ο σεΐχης και πρώην αρχηγός του εμιράτου του Κατάρ Χαμάντ μπιν Τζασίμ μπιν Τζαμπέρ αλ Θάνι, για να περάσει ένα μέρος των διακοπών του. Ο σεΐχης, που παραχώρησε την εξουσία σε έναν από τους γιους του εδώ και λίγα χρόνια, έφθασε στην Σκιάθο με το πλωτό του ανάκτορο, την περίφημη θαλαμηγό του «Al Mirqab», μήκους 133 μέτρων που χαρακτηρίζεται ως ένα από τα μεγαλύτερα και πολυτελέστερα mega-yachts ανά την υφήλιο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η πολυτελής θαλαμηγός του αγκυροβόλησε στις 11.00 στον όρμο της ακτής «Μάραθα», βραβευμένης επί πολλά χρόνια με «Γαλάζια Σημαία» και απέναντι από το πολυτελές εμβληματικό ξενοδοχείο «Skiathos Palace», προκαλώντας τον θαυμασμό του κόσμου αλλά και θέμα συζητήσεων, τόσο για τους Σκιαθίτες όσο και για τους χιλιάδες επισκέπτες που έχουν κατακλύσει το νησί για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Το περίφημο «Al Mirqab» εδώ και χρόνια «δένει» απαραιτήτως για μερικές ημέρες στα «Μάραθα» της Σκιάθου, αφού το νησί των Σποράδων αποτελεί τον αγαπημένο τόπο του σεΐχη και της οικογενείας του, ο οποίος διατηρεί και άριστες προσωπικές σχέσεις με τους ιδιοκτήτες του «Skiathos Palace» αλλά και με τον δήμαρχο Σκιάθου Θοδωρή Τζούμα που είχε προσκληθεί και επισκεφθεί πρόπερσι στην Ντόχα τον σεΐχη.

Το πλωτό παλάτι του σεΐχη, έχει μήκος 133 μέτρα και είναι το έκτο μεγαλύτερο γιοτ στον κόσμο. Έχει πλήρωμα 51 ατόμων, διαθέτει 12 σουίτες, δύο πισίνες, ελικοδρόμιο, γυμναστήριο, τζακούζι και αίθουσα κινηματογράφου, ενώ κόστισε 300.000.000 ευρώ.

Στην θαλαμηγό του σεΐχη, που επιβαίνουν τόσο ο ίδιος, όσο και μέλη της οικογένειάς του, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας και είναι η πρώτη φορά μετά την μεγάλη προσπάθεια χτισίματος του υγειονομικού τείχους προς αντιμετώπιση της πανδημίας του covid-19, που η θαλαμηγός με τους σπουδαίους επιβαίνοντες εμφανίζεται στο Αιγαίο και τις Σποράδες. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, επί της θαλαμηγού υπάρχει μόνιμο ιατρικό προσωπικό αλλά και μοριακός αναλυτής ώστε να γίνονται συνεχείς έλεγχοι.

Για λόγους κυρίως υγειονομικής ασφάλειας, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, άνθρωποι του σεΐχη Αλ Θάνι ζήτησαν ευγενικά από τους διαχειριστές της ακτής «Μάραθα», να αποκλεισθεί ένα μικρό τμήμα της υπέροχης αμμώδους παραλίας προκειμένου να κολυμπήσουν και να απολαύσουν την ομορφιά του τοπίου, τόσο ο σεΐχης όσο και μέλη της οικογένειάς του, χωρίς ενοχλήσεις και φωτογραφίσεις.

Το «Αl Mirqab» έχει πλήρωμα 51 ατόμων, διαθέτει 12 σουίτες, δύο πισίνες, ελικοδρόμιο, γυμναστήριο, τζακούζι και αίθουσα κινηματογράφου, ενώ κόστισε 300.000.000 ευρώ. Ναυπηγήθηκε το 2008 στη Γερμανία και χαρακτηρίστηκε το πιο σύγχρονο και πολυτελές σκάφος εκείνης της χρονιάς. Στο εσωτερικό του υπάρχουν έπιπλα σκαλισμένα στο χέρι, καναπέδες με πολλά μαξιλάρια, χαλιά Περσίας, μαρμάρινα δάπεδα και μπρούτζινες χειρολαβές, ενώ τους τοίχους κοσμούν πίνακες διάσημων ζωγράφων μεταξύ των οποίων έργα των Βαν Γκογκ και Πικάσο. Κάθε σουίτα διαθέτει δικό της μπάνιο και μπαλκόνι στο κατάστρωμα του σκάφους.

Σε παλαιότερες επισκέψεις του στην Σκιάθο, ο σεΐχης, είχε βγει κατ΄επανάληψη στην Χώρα της Σκιάθου, είχε περπατήσει στα πανέμορφα σοκάκια της παλιάς πόλης, δείπνησε σε επιλεγμένα εστιατόρια του νησιού και διατηρεί φιλίες και γνωριμίες στο νησί του Παπαδιαμάντη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...