239
Ο Μισέλ Πλατινί αποχωρεί από το κτίριο της Αστυνομίας Διαφθοράς όπου ανακρίθηκε για τη συμμετοχή του στο σκάνδαλο του Κατάρ | REUTERS/Gonzalo Fuentes

Ελεύθερος μετά από 15 ώρες (!) ανάκριση ο Πλατινί

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2019, 10:33
Ο Μισέλ Πλατινί αποχωρεί από το κτίριο της Αστυνομίας Διαφθοράς όπου ανακρίθηκε για τη συμμετοχή του στο σκάνδαλο του Κατάρ
|REUTERS/Gonzalo Fuentes

Ελεύθερος μετά από 15 ώρες (!) ανάκριση ο Πλατινί

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2019, 10:33

Ηταν μια μαραθώνια ανάκριση. Ή κατάθεση. Οπως το βλέπει κανείς. Ο Μισέλ Πλατινί οδηγήθηκε την Τρίτη στην Αστυνομία Διαφθοράς στη Ναντέρ στο Παρίσι, ως ύποπτος για το σκάνδαλο της ανάθεσης του Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ. Και ύστερα από 15 ώρες αφέθηκε ελεύθερος. Ή αποχώρησε. Οπως το βλέπει κανείς.

Στη γαλλική ποινική δικονομία ένας «suspect libre» δεν είναι ακριβώς συλληφθείς, το status του προσομοιάζει περισσότερο με τη δική μας «προσαγωγή». Και έτσι θέλησε να το περάσει προς τα έξω ο πρώην πρόεδρος της UEFA και ζωντανός θρύλος του γαλλικού ποδοσφαίρου, όταν μέσα στη μαύρη νύχτα βγήκε από το κτίριο των αστυνομικών Αρχών.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους υποστήριξε ότι δεν συνελήφθη αλλά προσήχθη για να καταθέσει ως «μάρτυρας» για το σκάνδαλο του Κατάρ.

«Ολη αυτή η διαδικασία δεν είναι διόλου ευχάριστη. Πολύς θόρυβος για το τίποτα. Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει με αυτή την ιστορία. Με ρώτησαν για το Euro 2016, για το Μουντιάλ της Ρωσίας, για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, για την Παρί Σεν Ζερμέν, για τη FIFA», είπε ο 63χρονος Πλατινί κατά την αποχώρησή του.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του, Ουλιάμ Μπουρντόν, σημείωσε: «Πολύ λίγα νέα στοιχεία προέκυψαν. Δεν είναι ύποπτος για κάτι. Θεωρείται μάρτυρας».

Η διαδικασία που ακολουθείται στη Γαλλία είναι ότι ένας ύποπτος οδηγείται στην αστυνομία για ανάκριση-κατάθεση. Εφόσον δεν προκύψουν στοιχεία πρέπει να αφεθεί ελεύθερος εντός ενός 24ωρου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...