296
Η στιγμή που το θαλάσσιο λιοντάρι γλιστρά στο στόμα της φάλαινας | Chase Dekker-Wild Life Images /Facebook

Εκπληκτικό: φάλαινα «καταπίνει» θαλάσσιο λέοντα

Protagon Team Protagon Team 31 Ιουλίου 2019, 14:37
Η στιγμή που το θαλάσσιο λιοντάρι γλιστρά στο στόμα της φάλαινας
|Chase Dekker-Wild Life Images /Facebook

Εκπληκτικό: φάλαινα «καταπίνει» θαλάσσιο λέοντα

Protagon Team Protagon Team 31 Ιουλίου 2019, 14:37

Οι φάλαινες δεν τρώνε μόνο κριλ, αυτές τις μικροσκοπικές γαρίδες. Καταπίνουν ψάρια και καλαμάρια που είναι και τα αγαπημένα τους. Μεγαλύτερα ζώα δεν βρίσκονται στο αγαπημένο τους μενού. Ωστόσο, τίποτα δεν αποκλείεται στην άγρια φύση, ούτε τα έχουμε δει όλα.

Μέσα σε μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου, ο φακός του 26χρονου Τσέιζ Ντέκερ είχε την τύχη, το αντανακλαστικό και την εμπειρία, να συλλάβει μία μοναδική στιγμή, όπου η τεράστια φάλαινα κατάπινε ένα θαλάσσιο λέοντα.

Αν και ο ίδιος αναζητά και απαθανατίζει τα τελευταία 10 χρόνια τις πιο σπάνιες «εξάρσεις» της φύσης, εξηγεί ότι η στιγμή αυτή ήταν μοναδική.

«Βρισκόμουν σε ένα σκάφος που παρακολουθούσε φάλαινες. Πλέαμε ανοιχτά του Κόλπου του Μόντερεϊ στην Καλιφόρνια. Και τότε είδα ένα θαλάσσιο λιοντάρι να βρίσκεται μπροστά στη μύτη μιας μεγάπτερης φάλαινας. Αμέσως άρχισα να τραβάω φωτογραφίες. Δεν κοίταξα καν μέσα από την κάμερα. Περίμενα να δω με τα μάτια μου την εξέλιξη της ιστορίας», λέει ο ίδιος στο BBC.

Αν και ο Τσέιζ δεν κοιτούσε τον φακό του, το αποτέλεσμα που πέτυχε είναι μοναδικό, καθώς κατάφερε να συλλάβει τη στιγμή που το θαλάσσιο λιοντάρι έκανε τσουλήθρα πάνω στη γλώσσα της φάλαινας και μέσα στο ανοικτό της στόμα. Καταφέρνει όμως να απεγκλωβιστεί, ξεφεύγει από τη φάλαινα και κολυμπάει γρήγορα προς τη σωτηρία του.

Οι φάλαινες σε συγχρονισμένη κολύμβηση (Chase Dekker-Wild Life Images)

Η φάλαινα δεν το κυνηγάει αφού, για ανατομικούς λόγους, δεν θα μπορούσε να το φάει. Ο οισοφάγος της είναι τόσο μικρός, που θα ήταν αδύνατον ακόμη και να το «υποδεχθεί», ούτε και να το χωνέψει.

Το πιο πιθανό, σύμφωνα με θαλάσσιους βιολόγους, είναι ότι έπαιζε μαζί του, αν και ο θαλάσσιος ελέφαντας δεν φαινόταν να το απολαμβάνει.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο Facebook και στο Instagram του Τσέιζ Ντέκερ.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...