297
Ο Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση των δημοσιογράφων την Δευτέρα |

Εύσημα Χαρδαλιά για τις ημέρες του Πάσχα: Εξαιρετικό παράδειγμα συλλογικής υπευθυνότητας

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2020, 18:32
Ο Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση των δημοσιογράφων την Δευτέρα
|

Εύσημα Χαρδαλιά για τις ημέρες του Πάσχα: Εξαιρετικό παράδειγμα συλλογικής υπευθυνότητας

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2020, 18:32

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, δίνοντας τα εύσημα στους έλληνες πολίτες για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων τις ημέρες του Πάσχα.

«Κάναμε σημαντικό βήμα στην κοινή μας προσπάθεια. Ο ελληνικός λαός τήρησε και αυτή τη φορά τα μέτρα και αποτέλεσε εξαιρετικό παράδειγμα συλλογικής υπευθυνότητας και το Πάσχα, το οποίο θα θυμόμαστε για πάντα. Είδαμε ότι όταν υπάρχει συλλογική ευθύνη, δεν χρειάζεται η παρέμβαση της αστυνομίας. Οι Ελληνες ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά και για αυτό η Ελλάδα αναφέρεται ως θετικό παράδειγμα σε όλο τον κόσμο», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, τη Δευτέρα του Πάσχα.

Ο ίδιος είπε ότι ο κίνδυνος δεν έχει παρέλθει ακόμα και η κατάσταση παραμένει κρίσιμη. Εως τις 27 Απριλίου ισχύουν όλα τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί, τόνισε.

Οσο για την επόμενη ημέρα, ο υφυπουργός είπε ότι βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία και ότι η κυβέρνηση προετοιμάζεται με σχέδιο και μέθοδο για την σταδιακή άρση των μέτρων, που θα γίνει βήμα-βήμα, με προσεκτικές αποφάσεις και γνώμονα την δημόσια υγεία.

Στη συνέχεια, ο κ. Χαρδαλιάς, αναφέρθηκε στο κρούσμα που εντοπίστηκε στη δομή προσφύγων και μεταναστών στο Κρανίδι, όπου μετέβη νωρίτερα τη Δευτέρα μαζί με τον Σωτήρη Τσιόδρα, τονίζοντας ότι βρίσκονται σε αναμονή των αποτελεσμάτων των τεστ στα οποία υποβλήθηκαν οι 470 διαμένοντες στη δομή.

Ακόμα, είπε ότι στις 10 πτήσεις που έφτασαν στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες -οκτώ τακτικές και δύο επαναπατρισμού- σε σύνολο 643 επιβατών, βρέθηκαν τρεις θετικοί στον κορονοϊό.

Επίσης, ανέφερε ότι ξεκίνησε ο επαναπατρισμός στις χώρες τους των επιβαινόντων στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», αφού τελείωσε η περίοδος καραντίνας τους.

Τέλος, σημείωσε ότι παρατείνεται μέχρι τις 27 Απριλίου η μερική απαγόρευση κυκλοφορίας στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης με μία μικρή αλλαγή στις ώρες του Σαββατοκύριακου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...