208
Το εσωτερικό του εστιατορίου υπέστη ζημιές από τον εμπρησμό | leparisienne.fr

Εμπρησμός η πυρκαγιά σε εστιατόριο που είχε επισκεφτεί ο Μακρόν

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2020, 16:02
Το εσωτερικό του εστιατορίου υπέστη ζημιές από τον εμπρησμό
|leparisienne.fr

Εμπρησμός η πυρκαγιά σε εστιατόριο που είχε επισκεφτεί ο Μακρόν

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2020, 16:02

Καθόλου τυχαία δεν θεωρούν οι γαλλικές Αρχές την πυρκαγιά που έκαψε το εστιατόριο «Rotonde» στο Παρίσι, το οποίο είχε επιλέξει στο παρελθόν ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Η πυρκαγιά ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, ανέφερε η Le Parisienne. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί, αλλά το εστιατόριο υπέστη μεγάλες ζημιές.

Η πυροσβεστική εντόπισε ίχνη πετρελαίου, κάτι που αποδεικνύει ότι η πυρκαγιά δεν ήταν τυχαία.

Είναι το ίδιο εστιατόριο που είχαν επιλέξει ο Μακρόν και το επιτελείο του μετά τη νίκη του υποψηφίου στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, τον Απρίλιο του 2017.

Το συνταξιοδοτικό και τα σχέδια της κυβέρνησης για μεταρρυθμίσεις έχουν προκαλέσει κύμα διαδηλώσεων. Οπως σημειώνουν οι Times, τα συνδικάτα μετά από 1,5 μήνα διαδηλώσεων παραδέχτηκαν την ήττα τους, ενώ ριζοσπαστικές ομάδες της Αριστεράς σπεύδουν να καλύψουν το κενό.

Την Παρασκευή, ελάχιστες ώρες πριν από τον εμπρησμό, διαδηλωτές πολιόρκησαν ένα θέατρο όπου βρισκόταν ο Μακρόν και η σύζυγός του για να παρακολουθήσουν μια παράσταση.

Ο δημοσιογράφος και ακτιβιστής Τάχα Μπουχάφ είχε αναφέρει στο Twitter ότι ήταν εκεί ο πρόεδρος κινητοποιώντας τους διαδηλωτές. Η φρουρά τον προέδρου τον απομόνωσε για την ασφάλειά του, αλλά, σύμφωνα με την αστυνομία, ο πρόεδρος παρακολούθησε την παράσταση ως το τέλος. Εξαιτίας του tweet ο δημοσιογράφος κρατήθηκε για λίγες ώρες και αφέθηκε ελεύθερος το Σάββατο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...