343
Στιγμιότυπο από το περυσινό καρναβάλι της Ξάνθης | Intimenews/ΚΟΤΣΙΡΕΑΣ ΗΛΙΑΣ

Δήμος Ξάνθης: «Διαφωνούμε, αλλά ακυρώνουμε το καρναβάλι»

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2020, 11:42
Στιγμιότυπο από το περυσινό καρναβάλι της Ξάνθης
|Intimenews/ΚΟΤΣΙΡΕΑΣ ΗΛΙΑΣ

Δήμος Ξάνθης: «Διαφωνούμε, αλλά ακυρώνουμε το καρναβάλι»

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2020, 11:42

Ο Δήμος Ξάνθης θα συνταχθεί με την απόφαση του υπουργείου Υγείας για ματαίωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων, παρά τις διαφωνίες που έχει, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης Μανώλης Τσέπελης.

Ο κ. Τσέπελης, σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα αργά χθες το βράδυ, τονίζει ότι προσπαθεί να κατανοήσει τους λόγους που οδήγησαν στη ματαίωση των προγραμματισμένων εκδηλώσεων, «τη στιγμή μάλιστα που τα μέτρα αυτά δεν επεκτείνονται οριζόντια σε όλες τις μαζικές δημόσιες συγκεντρώσεις, όπως π.χ. τους ποδοσφαιρικούς αγώνες, αλλά μόνο στο καρναβάλι», αλλά προσθέτει πως «δεν επιτρέπεται σε κανέναν μας να αδιαφορεί για τις αποφάσεις της κεντρικής διοίκησης, όταν αυτές αφορούν τη δημόσια υγεία και τη προστασία της ζωής των ανθρώπων».

«Ο Δήμος Ξάνθης θα εφαρμόσει τα αποφασισθέντα προληπτικά μέτρα μετά την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, όχι γιατί φοβάται τις επαπειλούμενες ποινές, αλλά γιατί σέβεται τον θεσμικό του ρόλο και τις ευθύνες του», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, με την οποία διαβεβαιώνονται οι δημότες ότι «θα προβούμε σε όλες εκείνες τις διεκδικήσεις ώστε να ενισχύσουμε και να καθοδηγήσουμε σωστά τις επιχειρήσεις, τους καρναβαλικούς και πολιτιστικούς συλλόγους που θα επιβαρυνθούν το κόστος της ματαίωσης των εκδηλώσεων».

Το απόγευμα, η οργανωτική επιτροπή του καρναβαλιού της Ξάνθης συγκαλεί έκταση σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων και των πολιτιστικών συλλόγων της πόλης προκειμένου να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις.

Επίσης, ο Δήμος Δράμας ανακοίνωσε ότι ματαιώνει το παραδοσιακό καρναβάλι της Χωριστής αλλά και τις εκδηλώσεις της Καθαράς Δευτέρας στον Κορύλοβο.

Αλλά και ο Δήμος Καβάλας αποφάσισε ότι αναβάλλονται τόσο οι καρναβαλικές εκδηλώσεις που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν το βράδυ της Παρασκευής στο κέντρο της πόλης όσο και οι εκδηλώσεις της Καθαράς Δευτέρας στους Φιλίππους.

Η Πάτρα έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα μεταθέσει το καρναβάλι τον Ιούνιο.

Συγκεκριμένα, μετά τη ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων, ο δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, ανήγγειλε καλοκαιρινό καρναβάλι την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου, με αφορμή την παράδοση του κτιριακού συγκροτήματος των παλαιών σφαγείων που θα αποτελεί κόμβο δημιουργίας, με επίκεντρο το πατρινό καρναβάλι.

Οπως εξήγησε, «θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε να έχουμε ένα καλοκαιρινό καρναβάλι και θα προτρέψουμε όλα τα καρναβαλικά πληρώματα να συμμετάσχουν».