290
Η ποινική και η στρατιωτική Δικαιοσύνη έχουν καλέσει 29 άτομα για εξηγήσεις | Intimenews/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Διευρύνεται ο κύκλος των υπόπτων για την τραγωδία στο Μάτι

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2018, 10:05
Η ποινική και η στρατιωτική Δικαιοσύνη έχουν καλέσει 29 άτομα για εξηγήσεις
|Intimenews/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Διευρύνεται ο κύκλος των υπόπτων για την τραγωδία στο Μάτι

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2018, 10:05

Σχεδόν 30 αξιωματούχοι και άλλα πρόσωπα θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στην ποινική αλλά και την στρατιωτική Δικαιοσύνη για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι που άφησε 99 νεκρούς και ανυπολόγιστες καταστροφές.

Είναι το πρώτο βήμα μιας διαδικασίας για την άσκηση διώξεων για όσα πρόσωπα κρίνουν οι εισαγγελείς.

Στην ποινική Δικαιοσύνη θα δώσουν εξηγήσεις 21 άτομα.

Κλήση για ανωμοτί κατάθεση έχουν λάβει, μεταξύ άλλων, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, οι δήμαρχοι Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης και Ραφήνας ο Ευάγγελος Μπουρνούς, ο πρώην γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σωτήρης Τερζούδης, ο πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Κλήθηκαν ακόμη στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Μεταξύ των υπόπτων είναι και ο 65χρονος που φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά στην περιοχή του Νταού Πεντέλης.

Από την άλλη πλευρά, οκτώ άτομα θα δώσουν εξηγήσεις στη στρατιωτική Δικαιοσύνη.

Οι προθεσμίες για τις καταθέσεις ξεκινούν από τις 2 Νοεμβρίου και φτάνουν ως τις 12 Νοεμβρίου, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται να ζητηθεί και επιπλέον χρόνος.

Δεν αποκλείεται ακόμη να υποβληθούν ενστάσεις από κάποιους εμπλεκόμενους που θα καθυστερήσουν ακόμη περισσότερο την απόδοση ευθυνών.

Την Τρίτη πέρασαν από τα δικαστήρια ύποπτοι και συνήγοροι για να παραλάβουν την δικογραφία που αριθμεί ούτε λίγο ούτε πολύ 6.000 σελίδες και στη συνέχεια να καταθέσουν τα υπομνήματα με τις εξηγήσεις τους.

Στη συνέχεια και αφού οι εμπλεκόμενοι δώσουν εξηγήσεις, οι εισαγγελείς θα πρέπει να μελετήσουν εκ νέου την ογκωδέστατη δικογραφία και να αποφασίσουν σε ποιους θα ασκηθεί τελικά ποινική δίωξη. Για τους υπόλοιπους, η δικογραφία θα μπει στο αρχείο.

Ξεχωριστή δικογραφία έχει ανοίξει μετά από την παραγγελία του (πρώην πλέον) υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή για τις πολεοδομικές παραβάσεις στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής. Υπό διερεύνηση είναι αν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία για την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες και τις ακτές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...