405
Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαϊχ Μπολσονάρο | Reuters

Ο Μπολσονάρο έχει ξεφύγει: Ο ΠΟΥ ωθεί τα παιδιά στην ομοφυλοφιλία

Protagon Team Protagon Team 1 Μαΐου 2020, 10:17
Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαϊχ Μπολσονάρο
|Reuters

Ο Μπολσονάρο έχει ξεφύγει: Ο ΠΟΥ ωθεί τα παιδιά στην ομοφυλοφιλία

Protagon Team Protagon Team 1 Μαΐου 2020, 10:17

Κάθε φορά ο Ζαΐχ Μπολσονάρο ξεπερνάει τον προηγούμενο κακό εαυτό του. Ο ακροδεξιός, λαϊκιστής, ομοφοβικός πρόεδρος της Βραζιλίας που τόσο καιρό επιμένει ότι η πανδημία δεν απειλεί και τόσο τη χώρα του –ευτυχώς οι τοπικές Αρχές έχουν λάβει μέτρα από μόνες τους– έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι «ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ωθεί τα παιδιά προς την ομοφυλοφιλία και την αυτοϊκανοποίηση».

Ισως να μην είναι τυχαίο που θεωρείται φίλος του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει κηρύξει πόλεμο κατά του ΠΟΥ.

Ο Μπολσονάρο εξαπέλυσε τις κατηγορίες αυτές στο Facebook, όμως στη συνέχεια η ανάρτησή του διαγράφτηκε.

«Αυτός είναι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας που ορισμένοι θα ήθελαν να με δουν να ακολουθώ τις συμβουλές του;» διερωτήθηκε.

«Πρέπει επίσης να ακολουθήσουμε την πολιτική του όσον αφορά τη διαπαιδαγώγηση; Για τα παιδιά έως τεσσάρων ετών: ικανοποίηση και ευχαρίστηση στο άγγιγμα του σώματος, αυτοϊκανοποίηση (…) Για τα παιδιά από τεσσάρων έως έξι ετών, μια θετική ταυτότητα φύλου (…) αυτοϊκανοποίηση από μικρή ηλικία, ομοφυλοφιλία (…) από 9 έως 12 ετών: πρώτη σεξουαλική εμπειρία» πρόσθεσε.
Ο οδηγός του ΠΟΥ

Η ανάρτηση αυτή φαίνεται ότι είχε ως αφορμή έναν οδηγό που εκδόθηκε από το γραφείο του ΠΟΥ στην Ευρώπη το 2010 και έφερε τον τίτλο «Πρότυπα διαπαιδαγώγησης στην Ευρώπη». Ο οδηγός αυτός, μεταξύ πολλών άλλων θεμάτων, εξηγεί ότι τα μικρά παιδιά προσπαθούν να ανακαλύψουν το σώμα τους και ότι η περιέργειά τους για τη σεξουαλικότητα είναι κάτι το φυσιολογικό.

Όταν ρωτήθηκε για το θέμα, η προεδρία της Βραζιλίας δεν αντέδρασε άμεσα. Η ανάρτηση στο μεταξύ κατέβηκε, όμως πολλά μέσα ενημέρωσης πρόλαβαν να κρατήσουν ένα screenshot.

Ο Μπολσονάρο, που επηρεάζεται βαθιά από τον αμερικανό ομόλογό του, Ντόναλντ Τραμπ, χρησιμοποιεί πολύ συχνά τους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης και είχε ήδη επιτεθεί πρόσφατα στον ΠΟΥ. Είχε επίσης χαρακτηρίσει «γριπούλα» την πανδημία και έβγαινε στους δρόμους για να ανταλλάξει χειραψία με τους συμπολίτες του, τονίζοντας ότι η επανεκκίνηση της οικονομίας προέχει έναντι της καραντίνας του πληθυσμού.

«Και λοιπόν; Θρηνώ τους νεκρούς, τι άλλο να κάνω;»

Εντωμεταξύ, όχι μόνο ο Μπολσονάρο εξακολουθεί να συμπεριφέρεται ανεύθυνα, αλλά προβαίνει και σε προκλητικά κυνικές δηλώσεις.

Με την Βραζιλία να υποφέρει από την πανδημία του κορονοϊού και πάνω από 5.000 πολίτες να έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους, ο πρόεδρος επιμένει να μειώνει τη σημασία του COVID-19 και να μην λαμβάνει μέτρα.

Προ μερικών ωρών, ερωτηθείς από τα ΜΜΕ για το ρεκόρ στους θανάτους, εκείνος εντελώς κυνικά απάντησε: «Και λοιπόν; Θρηνώ τους θανάτους, τι άλλο να κάνω; Το όνομά μου μπορεί να είναι Μεσσίας [σ.σ: το μεσαίο του όνομα], αλλά δεν μπορώ να κάνω θαύματα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...