162
Ο υπουργός Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με τον τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ (αριστερά) κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ | INTIMENEWS

Αρχίζει ξανά ο διάλογος Ελλάδας και Τουρκίας για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης

Protagon Team Protagon Team 17 Φεβρουαρίου 2020, 08:20
Ο υπουργός Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με τον τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ (αριστερά) κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ
|INTIMENEWS

Αρχίζει ξανά ο διάλογος Ελλάδας και Τουρκίας για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης

Protagon Team Protagon Team 17 Φεβρουαρίου 2020, 08:20

Τεχνικά κλιμάκια από την Ελλάδα και την Τουρκία πρόκειται να αρχίσουν εκ νέου, σήμερα Δευτέρα, στην Αθήνα, τον διάλογο για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

Πληροφορίες από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και το υπουργείο Εθνικής Αμυνας αναφέρουν ότι ο διάλογος θα διεξαχθεί από κοινές επιτροπές με μέλη στρατιωτικούς και διπλωμάτες. Οι επιτροπές θα αποτιμήσουν τις προηγούμενες συναντήσεις για τα ΜΟΕ πριν συζητήσουν τις προοπτικές συνέχισης της διαδικασίας.

Ο ΣΚΑΪ ανέφερε ότι η ελληνική πλευρά θα προτείνει μεταξύ άλλων την ενεργοποίηση τηλεφωνικής γραμμής ανάμεσα στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας στη Λάρισα και στην τουρκική διοίκηση Τακτικής Αεροπορίας στο Εσκί Σεχίρ, με σκοπό την άμεση επικοινωνία σε περίπτωση σοβαρής εναέριας εμπλοκής και τη δυνατότητα επίλυσης πιθανών επεισοδίων στον Εβρο σε επίπεδο τοπικών διοικήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από την έναρξη των συζητήσεων είχε προηγηθεί την περασμένη Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες συνάντηση μεταξύ των υπουργών Αμυνας των δύο χωρών, του Νίκου Παναγιωτόπουλου και του Χουλουσί Ακάρ. Η συνάντηση έγινε στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...