201
|

Αποτροπιασμός! Ανθρωποειδή σκότωσαν και τεμάχισαν άλογα στην Σαμαρίνα Γρεβενών

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2024, 16:06

Αποτροπιασμός! Ανθρωποειδή σκότωσαν και τεμάχισαν άλογα στην Σαμαρίνα Γρεβενών

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2024, 16:06

Σε αναζήτηση των ενόπλων που σκότωσαν με μονόβολα φυσίγγια για αγριογούρουνα τέσσερα άλογα στάβλου στη Σαμαρίνα Γρεβενών και στη συνέχεια τα τεμάχισαν, αφαιρώντας τα κάτω μέλη τους, βρίσκονται οι Αρχές.

Ο ιδιοκτήτης του στάβλου που βρήκε σκοτωμένα και ακρωτηριασμένα τα άλογά του, κατέθεσε μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Πολυνερίου.

Κατόπιν εντολής του εισαγγελέα Γρεβενών ο κτηνίατρος Φώτης Αμπατζίδης έκανε αυτοψία στο σημείο της απίστευτης σφαγής και όπως διαπίστωσε και τα τέσσερα άλογα έφεραν μεγάλα τραύματα από πυροβόλο όπλο. Στα τρία εξ αυτών οι δράστες είχαν αφαιρέσει τα πόδια και την ωμοπλάτη!

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο κ. Αμπατζίδης ανέφερε ότι «οι δράστες ήταν επαγγελματίες πλήρως εξοπλισμένοι. Ο τεμαχισμός των ζώων έγινε με χειρουργική ακρίβεια και εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι γνώριζαν αρκετά καλά την ανατομία του ζώου», διευκρίνισε.

Οπως σημειώνει ο κτηνιατρος, τα πόδια και η ωμοπλάτη των ζώων που αφαίρεσαν οι δράστες «είναι εκείνα τα σημεία όπου το άλογο διαθέτει πλούσια μυϊκή μάζα».

Το τέταρτο άλογο το οποίο δεν πρόλαβαν να τεμαχίσουν, έφερε ένα διαμπερές τραύμα στην κοιλιακή χώρα από μονόβολο φυσίγγι που χρησιμοποιούν στο κυνήγι αγριογούρουνου.

Φαίνεται ότι οι δράστες από το σημείο που έβοσκαν τα ζώα, κατάφεραν να τα οδηγήσουν σε ένα παλιό περιφραγμένο μαντρί όπου στη συνέχεια τα πυροβόλησαν σχεδόν εξ επαφής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...