350
Απολύμανση για τον κορονοϊό στο Μοναστηράκι | Intime

Από 40 έως 65 ετών οι περισσότεροι Ελληνες με κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2020, 11:50
Απολύμανση για τον κορονοϊό στο Μοναστηράκι
|Intime

Από 40 έως 65 ετών οι περισσότεροι Ελληνες με κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2020, 11:50

Το 47% των ατόμων που έχει επιβεβαιωθεί με εργαστηριακές εξετάσεις θετικό στον κορονοϊό, είναι ηλικίας από 40 έως 65 ετών, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έκθεση (29 Μαρτίου) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα, άτομα ηλικίας από 40 έως 64 ετών γίνονται συχνότερα στόχοι του νέου ιού σε ποσοστό 47,2%, όπως και η ηλικιακή ομάδα από 18 έως 40 ετών σε ποσοστό 26,8%.

Ωστόσο, αυξημένο είναι το ποσοστό σε άτομα άνω των 65 ετών. Ενώ το ιδανικό θα ήταν να είναι κάτω από 10% σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα, στην Ελλάδα έχει φτάσει στο 23%.

Τα παιδιά, ηλικίας από νεογέννητα έως 17 ετών, που λειτουργούν ως ιδιαίτερα μεταδοτικοί φορείς του ιού, μολύνονται σε ποσοστό μόλις 2,9%, αλλά σε αυτό θα πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν ότι τα παιδιά εξετάζονται για τον κορονοϊό πιο σπάνια από άλλες ηλικιακές ομάδες, καθώς κατά κανόνα περνούν ήπια τη νόσο ή με καθόλου συμπτώματα.

Από τα συνολικά 15.151 κλινικά δείγματα που έχουν ελεγχθεί, θετικά στον κορονοϊό ήταν τα 970, δηλαδή ποσοστό 6,4%.

Γεωγραφική κατανομή περιστατικών

Οσον αφορά τη γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων στη χώρα, η Αττική συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό και ακολουθούν κάποιες περιοχές της χώρας όπως η Θεσσαλονίκη, η Καστοριά, η Ηλεία, η Κοζάνη, η Αχαΐα και η Ξάνθη, όπου υπήρξαν εστίες νέων μολύνσεων και μεγαλύτερη, απ’ ό,τι φαίνεται, έκθεση του πληθυσμού στον ιό.

Οπως αποτυπώνεται και στον χάρτη του ΕΟΔΥ, ελάχιστες είναι πλέον οι περιοχές της χώρας όπου προς το παρόν επισήμως δεν έχει καταγραφεί κάποιο κρούσμα κορονοϊού.

Νοσηλεία σε ΜΕΘ

Οσον αφορά τα σοβαρά κρούσματα της νόσου Covid-19, έως τώρα έχουν καταγραφεί 38 θάνατοι ασθενών, ενώ 69 νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Αλλοι πέντε ασθενείς έχουν βγει από τη ΜΕΘ.

Νοσηλεία σε ΜΕΘ, πηγή: ΕΟΔΥ

Στο παραπάνω διάγραμμα αποτυπώνεται με ροζ χρώμα ο αριθμός των κλινών ΜΕΘ που νοσήλευαν ασθενείς με Covid-19, με γκρίζο ο αριθμός των ασθενών που κατέληξαν την αντίστοιχη ημερομηνία και με πράσινο αυτοί που έχουν βγει από τις ΜΕΘ. Οι αριθμοί αφορούν τους ασθενείς που συνεχίζουν να νοσηλεύονται.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...