503
Η στιγμή που το αγριεμένο καγκουρό επιχειρεί να πνίξει τον σκύλο στο ποτάμι | milduramartialarts1/TikTok

Αυστραλός πάλεψε με καγκουρό για να σώσει τον σκύλο του

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2023, 17:05
Η στιγμή που το αγριεμένο καγκουρό επιχειρεί να πνίξει τον σκύλο στο ποτάμι
|milduramartialarts1/TikTok

Αυστραλός πάλεψε με καγκουρό για να σώσει τον σκύλο του

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2023, 17:05

Ενας Αυστραλός τα χρειάστηκε όταν βρέθηκε αντιμέτωπος στα ρηχά ενός ποταμού με ένα καγκουρό, το οποίο είχε παγιδεύσει τον σκύλο του σε κεφαλοκλείδωμα. Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στις όχθες του ποταμού Μάρεϊ, κοντά στην πόλη Μιλντούρα, στη νότια πολιτεία της Βικτόρια.

Φοβούμενος ότι ο σκύλος του, ονόματι Χάτσι, κινδύνευε να πνιγεί έχοντας τα πόδια του καγκουρό γύρω από τον λαιμό του, ο Μικ Μολόνι αποφάσισε να παρέμβει. «Κοίταξα προς το ποτάμι και πίσω από κάτι καλάμια μπορούσα να δω αυτό το τεράστιο καγκουρό να στέκεται εκεί με τα χέρια του μέσα στο νερό και να με κοιτάζει» ανέφερε στις Αρχές, σύμφωνα με τον Guardian.

«Μετά από περίπου 15 δευτερόλεπτα ο Χάτσι ανέβηκε στην επιφάνεια και είδα πως το καγκουρό του είχε κάνει κεφαλοκλείδωμα. Νερό ανέβλυζε από το στόμα του και ούρλιαζε πολύ άσχημα» είπε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Australian Broadcasting Corporation. Ανησυχώντας ότι δεν θα τον πίστευε κανείς, ο πρώην αστυνομικός κατέγραψε το περιστατικό στο τηλέφωνό του.

Μπαίνοντας στο νερό για να τρομάξει το ύψους περίπου δύο μέτρων καγκουρό, ο Μολόνι ακούγεται στο βίντεο να λέει: «Θα σου ρίξω μπουνιά στο κεφάλι, άσε κάτω τον σκύλο μου». Καθώς πλησίαζε, το καγκουρό, που πιστεύεται ότι ήταν ράτσας ανατολικού γκρι, εκνευρίστηκε και τα νύχια του χτύπησαν τον άνδρα στο στήθος, στέλνοντας το κινητό του τηλέφωνο στο νερό.

Ο πρώην αστυνομικός εντυπωσιάστηκε από το πόσο μεγάλο και μυώδες ήταν το μαρσιποφόρο: «Οι μύες αυτού του πράγματος… Σκέφτηκα  ότι αυτό το πράγμα ήταν λες και μόλις είχε βγει από τη φυλακή ή κάτι τέτοιο. Ηταν αφιονισμένο».

Το βίντεο κόπηκε όταν το τηλέφωνο έπεσε στο ποτάμι. Ωστόσο, ο Μολόνι το τράβηκε από το νερό εγκαίρως ώστε να κινηματογραφήσει το ζώο να τον χτυπά ξανά. Στα πλάνα ακούγεται να γελάει νευρικά με αυτό που του είχε συμβεί. Αργότερα περιέγραψε τη σύγκρουση ως «μικρή συμπλοκή».

Ο σκύλος του Μολόνι κατάφερε να ξεφύγει από τα νύχια του καγκουρό, το οποίο στα πλάνα του βίντεο συνέχισε να στέκεται ακίνητο. «Πήρα τον σκύλο μου πίσω, αυτό είναι που έχει σημασία» είπε. Ο Χάτσι είναι ακίτα, μια εύρωστη ράτσα σκύλου εργασίας που προέρχεται από τα βουνά της Ιαπωνίας.

Οι ειδικοί σε θέματα άγριας ζωής πιστεύουν ότι ο σκύλος ίσως κυνήγησε το καγκουρό στο ποτάμι και το ζώο γύρισε για να αμυνθεί. «Η φυσιολογική αντίδραση ενός καγκουρό όταν καταδιώκεται από ένα αντιληπτό αρπακτικό είναι να φύγει τρομαγμένο» λέει η Λίζα Πάλμα, διευθύνουσα σύμβουλος της Wildlife Victoria, μιας υπηρεσίας διάσωσης ζώων. «Τα καγκουρό είναι άγρια ​​ζώα, ως εκ τούτου βλέπουν τους ανθρώπους και τους σκύλους ως αρπακτικά».

Εκτός από πρώην αστυνομικός, ο Μολόνι είναι και εκπαιδευτής μικτών πολεμικών τεχνών και βραζιλιάνικου ζίου-ζίτσου. Σε δηλώσεις του μετά το περιστατικό ανέφερε ότι είχε αρκετά σημάδια στο σώμα του από την πάλη με το ζώο. «Πολλοί από τους μαθητές μου στις πολεμικές τέχνες μού έστειλαν μηνύματα ρωτώντας: “δηλαδή τι πρέπει να κάνουμε τώρα; Καγκουρο-ζίτσου;”» είπε αστειευόμενος.

Τα γκρι καγκουρό της Ανατολής είναι γεροδεμένα και ακουμπούν στην ουρά τους για να γρονθοκοπήσουν το ένα το άλλο. Τα μεγαλόσωμα ενήλικα ζυγίζουν έως 55 κιλά και όταν στέκονται όρθια το ύψος τους μπορεί να είναι έως και πάνω από 2 μέτρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...