188
|

Μητσοτάκης: Με την πρόσκληση του ΝΑΤΟ στα Σκόπια Τσίπρας – Καμμένος παρέδωσαν εθνική γραμμή 27 ετών

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουλίου 2018, 13:43

Μητσοτάκης: Με την πρόσκληση του ΝΑΤΟ στα Σκόπια Τσίπρας – Καμμένος παρέδωσαν εθνική γραμμή 27 ετών

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουλίου 2018, 13:43

Λάβρος κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αλλά και του κυβερνητικού του εταίρου, Πάνου Καμμένου, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δήλωσή του την Τετάρτη για την πρόσκληση ένταξης στη Βορειοατλαντική Συμμαχία προς την κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ.

Σήμερα, τόνισε, οι κκ. Τσίπρας και Καμμένος ανοίγουν στα Σκόπια την πόρτα της ένταξης στο ΝΑΤΟ, παραδίδοντας το ισχυρότερο διαπραγματευτικό όπλο της χώρας, την εθνική γραμμή των τελευταίων 27 ετών.

Στη δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζει πως αμφότεροι οι κυβερνητικοί εταίροι φέρουν βαρύτατες ευθύνες για τα τετελεσμένα που δημιουργούν με την υπογραφή  τους στις Βρυξέλλες, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, αλλά όπως επισημαίνει, θα κριθούν και για αυτό από τον ελληνικό λαό.

Παρά την εκπεφρασμένη άρνηση του Πάνου Καμμένου να αποδεχθεί -και να ψηφίσει στη Βουλή- τη συμφωνία των Πρεσπών που ουσιαστικά ανοίγει την ευρωατλαντική οδό στα Σκόπια, ο πρόεδρος τη ΝΔ βάζει συνειδητά στο στόχαστρό του τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ καθώς με την ιδιότητα του υπουργού Εθνικής Αμυνας θα είναι αυτός που θα βάλει την υπογραφή του στην πρόσκληση ένταξης της γείτονος στη Συμμαχία (με όλους τους αστερίσκους για την εκπλήρωση των όρων της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ).