480
Οι παίκτες της Εθνικής πανηγυρίζουν για το 1-2 που τους δίνει ελπίδες. | REUTERS/Yiannis Kourtoglou

Εκαναν όλοι το «καθήκον» τους

Protagon Team Protagon Team 8 Οκτωβρίου 2017, 00:21
Οι παίκτες της Εθνικής πανηγυρίζουν για το 1-2 που τους δίνει ελπίδες.
|REUTERS/Yiannis Kourtoglou

Εκαναν όλοι το «καθήκον» τους

Protagon Team Protagon Team 8 Οκτωβρίου 2017, 00:21

Πριν από το ματς στη Λευκωσία, ο αθλητικός κόσμος στην Ελλάδα έλεγε μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι οι Βέλγοι έκαναν το καθήκον τους, να κάνουν τώρα και οι Κύπριοι το… δικό τους. Να κάτσουν να χάσουν δηλαδή ώστε η Ελλάδα να εκμεταλλευτεί την ήττα με 3-4 της Βοσνίας από το Βέλγιο και να την προσπεράσει στη βαθμολογία ανακτώντας τις ελπίδες της για πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ της Ρωσίας.

Η Εθνική μας έφυγε τελικά νικήτρια από την Κύπρο με 2-1 και όντως μπορεί να ελπίζει πλέον στα μπαράζ. Το επόμενο ματς είναι με το Γιβραλτάρ στο «Γ. Καραϊσκάκης» την Τρίτη και εφόσον κερδίσουμε, έχουμε βάσιμες ελπίδες για κάτι καλύτερο που θα μας στείλει στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Υπό μία έννοια όλοι έκαναν το καθήκον τους στη Λευκωσία. Σε ένα ματς που ένας είχε την απόλυτη ανάγκη για τη νίκη και ένας εθνικός ύμνος ακούστηκε, πολλοί προεξοφλούσαν ότι εύκολα ή δύσκολα η Ελλάδα θα ήταν αυτή που θα έφευγε με τη νίκη. Οι Κύπριοι έκαναν το καθήκον τους και έδειξαν απειλητικοί και αξιόμαχοι. Προηγήθηκαν μάλιστα στο 18′ με διπλό πλασέ του Σωτηρίου απέναντι σε μια τρύπια άμυνα.

2017-10-07T191113Z_254630897_RC17A0E5B900_RTRMADP_3_SOCCER-WORLDCUP-CYP-GRC
Ο Σωτηρίου ανοίγει το σκορ για την Κύπρο (Reuters)

Τότε ο συγκρότημα του Μίχαελ Σκίμπε αντέδρασε άμεσα. Πρώτα ο Κώστας Μήτρογλου -που τόσο έλειψε στα προηγούμενα ματς- έκανε το 1-1 στο 24′ με πλασέ και έδωσε το έναυσμα για την ανατροπή κουβαλώντας την μπάλα από το τέρμα στο κέντρο.

2017-10-07T191400Z_1716922789_RC1FA19A03C0_RTRMADP_3_SOCCER-WORLDCUP-CYP-GRC
Ο Κώστας Μήτρογλου πανηγυρίζει το γκολ της ισοφάρισης (Reuters)

Αυτό το κάλεσμα άκουσε δύο λεπτά αργότερα ο Αλέξανδρος Τζιώλης ο οποίος έκανε το 2-1 με κεφαλιά και έβαλε ένα τέλος στις όποιες αγωνίες. Το γκολ του Τζιώλη ήταν το πρώτο του με την Εθνική ύστερα από περίπου εξήμιση χρόνια. Κάποιος μέτρησε ότι είχε να σκοράρει 2.313 ημέρες με το εθνόσημο…

Τέλος πάντων, το ματς συνεχίστηκε. Η Ελλάδα που είχε το άμεσο ενδιαφέρον μπήκε στην επανάληψη δυνατά για να καθαρίσει το παιχνίδι αλλά στάθηκε άτυχη σε τρεις περιπτώσεις: Στο 48΄ με την κεφαλιά (άουτ) του αμαρκάριστου Τοροσίδη, στο 51΄ με το αδύναμο τελείωμα του Μήτρογλου απέναντι από τον Παναγή, ενώ στο 57′ ο Μάνταλος έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Μετά το 60ο λεπτό ο ρυθμός του αγώνα έπεσε. Κάποιοι παλαιοί θυμήθηκαν το Αυστρία – Δυτ. Γερμανία του 1982, αλλά ήταν κακεντρεχείς. Η Εθνική άξιζε τη νίκη, η Κύπρος δεν την κυνήγησε όσο έπρεπε. Τώρα η Ελλάδα ελπίζει σε έναν συνδυασμό αποτελεσμάτων στους άλλους ομίλους, ώστε να μην βρεθεί εκτός μπαράζ ως χειρότερη δεύτερη.

Θα είναι αυτό, ένας τέτοιος αποκλεισμός, μια τιμωρία για τις αδυναμίες που επέδειξε η Εθνική Ελλάδος το τελευταίο διάστημα. Και για να είμαστε ειλικρινείς, θα πρέπει να αλλάξουν πολλά στο παιχνίδι της ομάδας ώστε να μπορέσει να βγει ζωντανή από τα μπαράζ, ακόμα και αν προκριθεί σε αυτά. Διότι η εικόνα παραμένει μέτρια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...