240
Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Ντεμρέ της Τουρκίας | Getty Images

Βρέθηκε στην Τουρκία ο τάφος του… Αϊ Βασίλη

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2017, 23:59
Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Ντεμρέ της Τουρκίας
|Getty Images

Βρέθηκε στην Τουρκία ο τάφος του… Αϊ Βασίλη

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2017, 23:59

Οπως δήλωσαν αρχαιολόγοι στην εφημερίδα Hurriyet και όπως έγραψε ο Guardian,  έρευνες αποκάλυψαν έναν άθικτο ναό και τάφους κάτω από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην επαρχία της Αττάλειας, όπου εκτιμάται ότι γεννήθηκε.

«Εχουμε πολύ καλά αποτελέσματα αλλά η πραγματική δουλειά ξεκινάει τώρα. Θα φτάσουμε στο σημείο και ίσως βρούμε άθικτο το σώμα του Αγίου Νικολάου», δήλωσε ο επικεφαλής τοπογραφίας και μνημείων της περιοχής.

Οι εργασίες αποκατάστασης της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στο Ντεμρέ είναι σε εξέλιξη τα τελευταία χρόνια. Το Ντεμρέ είναι κτισμένο πάνω στα ερείπια της Μύρας, της πόλης όπου πιστεύεται ότι έζησε ο Αγιος Νικόλαος. Σύμφωνα με μια εκδοχή, τα λείψανα του Αγίου μεταφέρθηκαν από το Ντεμρέ από ναυτικούς στο Μπάρι της Ιταλίας, όπου βρίσκεται η βασιλική του Αγίου Νικολάου.

Ο ναός, που πρόσφατα ανακαλύφθηκε, είναι κάτω από τη σύγχρονη εκκλησία και βρέθηκε με ραντάρ. Είναι άθικτος αλλά απρόσιτος λόγω της παρουσίας πέτρινων ανάγλυφων και ψηφιδωτών. Οι εργασίες ανασκαφής θα δώσουν τη δυνατότητα στους ερευνητές να αποκτήσουν πρόσβαση κάτω από την εκκλησία για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και τα λείψανα του Αγίου.

Ο Αγιος Νικόλαος, που έζησε τον 4ο αιώνα, είχε αφιερωθεί στις δωρεές και τη βοήθεια προς τους φτωχούς, δημιουργώντας τον μύθο του Αϊ Βασίλη. Αυτός ξεκίνησε ως Σίντερκλαας στην Ολλανδία, για να μεταμορφωθεί στη συνέχεια σε Αϊ Βασίλη, που έγινε δημοφιλής στις ΗΠΑ από τους ολλανδούς μετανάστες στις αποικίες.

Λογικά, αυτή την είδηση δεν πρέπει να τη δουν τα παιδιά που περιμένουν την Πρωτοχρονιά για τα δώρα τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...