227
Ενα τρίπτυχο του Γκάλη να εφορμά προς το καλάθι της Γιουγκοσλαβίας στον ημιτελικό | Facebook/Nick Gallis

«Σαν να έχω μπει μόλις στα αποδυτήρια»: Το μήνυμα του Γκάλη για το Ευρωμπάσκετ

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουνίου 2017, 08:54
Ενα τρίπτυχο του Γκάλη να εφορμά προς το καλάθι της Γιουγκοσλαβίας στον ημιτελικό
|Facebook/Nick Gallis

«Σαν να έχω μπει μόλις στα αποδυτήρια»: Το μήνυμα του Γκάλη για το Ευρωμπάσκετ

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουνίου 2017, 08:54

Με μια φωτογραφία του, που τον δείχνει να στοχεύει στο καλάθι των «Πλάβι», ο Νίκος Γκάλης θυμήθηκε τον αξέχαστο ημιτελικό της Ελλάδας με τους Γιουγκοσλάβους στο Ευρωμπάσκετ του 1987. Πέρασαν 30 χρόνια από τη δεύτερη εκείνη νίκη μας επί της ανίκητης ως τότε ομάδας της Γιουγκοσλαβίας (με Ντράζεν και Αλεξάντερ Πέτροβιτς, Βλάντε Ντίβατς, Ζάρκο Πάσπαλι κ.α) στις 12 Ιουνίου 1987 -όπως συμπληρώνονται 30 χρόνια αύριο, Τετάρτη, και από τον θρίαμβο επί της Σοβιετικής Ενωσης.

Και ο «Νικ», που σε εκείνον τον ημιτελικό που τελείωσε με 81-77 υπέρ της Ελλάδας, είχε σημειώσει 30 πόντους, ανήρτησε στο facebook τη φωτογραφία και ένα σχόλιο: «Σαν να έχω μπει μόλις στα αποδυτήρια» έγραψε και συνέχισε:

«12 Ιουνίου 1987 – 12 Ιουνίου 2017.

30 Χρόνια πίσω και η Ελλάδα μας παίρνει για 1η φορά στην Ιστορία της την πρόκριση για τον Τελικό του Eurobasket, νικώντας ξανά μετά από 9 ημέρες την Ενωμένη Γιουγκοσλαβία των μετέπειτα μεγάλων αστέρων του ΝΒΑ. Ήταν μέχρι τότε η μεγαλύτερη νίκη του Ελληνικού Μπάσκετ, μια νίκη που μας έδινε το δικαίωμα να ονειρευτούμε ότι θα κατακτήσουμε το Κύπελλο. Μπορεί να έχουν όντως περάσει 30 χρόνια από εκείνο το μαγικό βράδυ, άλλα ήταν τόσο έντονα τα συναισθήματα και οι στιγμές, που νιώθω σαν να έχω μπει μόλις στα αποδυτήρια πανηγυρίζοντας αγκαλιά με τους συμπαίκτες μου και τους Έλληνες φιλάθλους αυτή τη μεγάλη πρόκριση».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...