307
Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ στην ετήσια συνέλευση προγραμματιστών της Facebook, στην Καλιφόρνια τον περασμένο Απρίλιο | REUTERS/Stephen Lam

Η Facebook προσλαμβάνει 3.000 επιθεωρητές κατά της live βίας

Protagon Team Protagon Team 3 Μαΐου 2017, 20:02
Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ στην ετήσια συνέλευση προγραμματιστών της Facebook, στην Καλιφόρνια τον περασμένο Απρίλιο
|REUTERS/Stephen Lam

Η Facebook προσλαμβάνει 3.000 επιθεωρητές κατά της live βίας

Protagon Team Protagon Team 3 Μαΐου 2017, 20:02

Υστερα από δύο δολοφονίες που πραγματοποιήθηκαν και μεταδόθηκαν live στο Facebook, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ έπρεπε να αντιδράσει και να χειριστεί ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα που εξωτερικεύεται στη διαδικτυακή του κοινότητα. Ο ιδρυτής του Facebook ανακοίνωσε ότι θα λάβει μία σειρά μέτρων ώστε να παραμείνει ασφαλής αυτή η κοινότητα. Πρέπει το ακατάλληλο υλικό να απομακρύνεται γρηγορότερα.

Η εταιρεία του Ζάκερμπεργκ θα προσλάβει 3.000 άτομα τους επόμενους 12 μήνες για αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Αυτοί θα προστεθούν στην ομάδα των 4.500 επιθεωρητών που είναι σήμερα υπεύθυνοι για το φιλτράρισμα των δισεκατομμυρίων αναρτήσεων που δημοσιεύονται κάθε ημέρα στο Facebook.

Εχουν βέβαια στη διάθεσή τους ειδικούς αλγόριθμους που απομακρύνουν αυτόματα τις «αθώες» αναρτήσεις. Αλλά αυτό δεν είναι αρκετό, όπως έχει φανεί από τα επεισόδια θανάτων που μεταδόθηκαν live στο Facebook.

Σε ένα βίντεο το οποίο έμεινε online για περίπου 24 ώρες σκοτώθηκε ένα μωρό 11 μηνών. Το δεύτερο βίντεο που κατέγραψε τη δολοφονία του ηλικιωμένου Ρόμπερτ Γκόντγουιν έμεινε στο Διαδίκτυο για περίπου μιάμιση ώρα, μέχρι να καταθέσει αναφορά ένας χρήστης.

«Τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε δει ανθρώπους να κάνουν κακό στον εαυτό τους ή να τραυματίζουν άλλους στο Facebook. Μου ραγίζει την καρδιά. Προβληματίζομαι για το πώς μπορούμε να κάνουμε το καλύτερο για την κοινωνία μας», τόνισε ο Ζάκερμπεργκ σε σχόλιό του στο Facebook, την Τετάρτη.

mark

«Αν πρόκειται να χτίσουμε μία ασφαλή κοινότητα πρέπει να ανταποκριθούμε άμεσα. Εργαζόμαστε για να διευκολύνουμε τον εντοπισμό τέτοιων βίντεο και για να αντιδρούμε γρηγορότερα –είτε βοηθώντας κάποιων που έχει ανάγκη για βοήθεια είτε κατεβάζοντας το ποστ», πρόσθεσε.

Εκτός από επενδύσεις σε νέο ανθρώπινο δυναμικό, ο ιδρυτής και CEO του Facebook θα επενδύσει και στη βελτίωση των τεχνολογικών εργαλείων.

«Είναι πολύ σημαντικό. Την περασμένη εβδομάδα δεχθήκαμε μία αναφορά για κάποιον που σκεφτόταν την αυτοκτονία. Αμεσα επικοινωνήσαμε με τις Αρχές και εκείνες κατάφεραν να τον αποτρέψουν να κάνει κακό στον εαυτό του. Σε άλλες περιπτώσεις δεν ήμασταν τόσο τυχεροί», επεσήμανε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...