194
Ο Μπόρις Τζόνσον έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ. Ερχεται στην Αθήνα την Πέμπτη | REUTERS/Stefan Wermuth/Files

Στην Αθήνα ο Μπόρις Τζόνσον

Protagon Team Protagon Team 4 Απριλίου 2017, 11:39
Ο Μπόρις Τζόνσον έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ. Ερχεται στην Αθήνα την Πέμπτη
|REUTERS/Stefan Wermuth/Files

Στην Αθήνα ο Μπόρις Τζόνσον

Protagon Team Protagon Team 4 Απριλίου 2017, 11:39

Σε ένα από τα πρώτα του ταξίδια εκτός Βρετανίας από την ημέρα που η Τερέζα Μέι υπέγραψε το αίτημα εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση, ο Μπόρις Τζόνσον, επικεφαλής του Φόρειν Οφις, επισκέπτεται την Αθήνα.

Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών θα βρεθεί μεθαύριο, Πέμπτη στην Αθήνα για να συναντηθεί με τον έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών: «Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Κοτζιάς, θα συναντηθεί την Πέμπτη, 6 Απριλίου και ώρα 17:00, στο Υπουργείο Εξωτερικών, με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, κ. Boris Johnson. Μετά το πέρας της κατ’ ιδίαν συνάντησης και περί ώρα 18:30, οι δύο Υπουργοί θα προβούν σε κοινές δηλώσεις προς τον Τύπο. Θα ακολουθήσει δείπνο εργασίας, το οποίο θα παραθέσει ο κ. Κοτζιάς στον Βρετανό ομόλογό του».

Ενδιαφέρον έχει ότι από την ανακοίνωση του υπ. Εξωτερικών απουσιάζει κάθε νύξη περί συνάντησης του Τζόνσον με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο Μπόρις Τζόνσον είχε επισκεφτεί την Αττάλεια της Τουρκίας πριν από δύο Κυριακές για συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν. Οι επαφές του τόσο στην Τουρκία, όσο και στην Ελλάδα, εντάσσονται στο πλαίσιο των εξελίξεων στο Κυπριακό, αλλά βεβαίως και στις διμερείς σχέσεις της Βρετανίας στη μετά Brexit εποχή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...